Télen született, és irigyli a kerti partit a nyári szülinaposoktól? Itt a megoldás!

Az időjárás hűvösre fordult, így nem a legideálisabb kolosszális kerti sütögetéssel és bulival megemlékezni arról, hogy egy évvel öregebbek lettünk. De azért sok olyan kültéri tevékenység van, amivel az őszi és téli szülinaposok is ünnepelhetnek a szabad ég alatt. Mutatjuk a legjobbakat.

Mindig is irigyelte a nyáron született ismerőseit, mert ők könnyen szervezhetnek maguknak szülinapi bulit a kertben? Pedig egy zseniális szülinaphoz nem kell feltétlenül tűző nap és forróság! Egyszerűen csak olyan kültéri programot kell választani, ami így vagy úgy, de felmelegíti a csapatot.

Adrenalindús ünneplés

Ha harcba szállnának a barátokkal, szervezzenek le például egy paintball-párbajt, vagy kössék be az ünnepelt szemét, és vigyék el meglepetésként a pályára.

Somogy megyében három helyen – Szennán, Toponáron és Homokszentgyörgyön – is csatázhatnak a Zselic Paintball jóvoltából. Az első kettőnél minimum nyolc fő, utóbbinál minimum 14 játékos szükséges. Az árak helyszín szerint változnak: a bérlés 2500 forint Szennában, 3000 Toponáron, és 3500 Homokszentgyörgyön.

Jó hír, hogy a szülinapos eleve kitüntetett figyelmet kap itt: ha a születésnapjuk hetén látogatnak el ide, és nem felejtik otthon a személyijüket, a pályabérlés ingyenes, ráadásul 200 ajándék lőszer is üti a markukat.

Egy kis festéklövöldözés jó hangulatot fog csiholni
Galéria: Szülinapozás ősszel és télen
Fotó: Balaton Paintball

Az Extreme Paintball szervezői két szabadtéri és egy fedett pályával várják az adrenalinvadászokat Budapesten és környékén. Az alapdíj fejenként 3500 forint és minimum hat fővel érdemes nekivágni a kültéri pályáknak. Itt is elengedik a szülinaposnak az alapdíjat.

A téli hónapok beállta előtt, november végéig a Balatonnál is lehet paintballozni Balatonfűzfőnél és Balatonfürednél. A Balaton Paintball lelkes háttércsapata 8 főtől fogad játékosokat. Egy alkalom 5500 forintba kerül fejenként és akár éjszakai játékra is van lehetőség.

Ha inkább egy kalandparkot választanának, vannak olyan parkok, amelyek még novemberben is nyitva tartanak, például a Mecsextrém Pécs mellett. Itt 2990 forintért fejenként kipróbálhatják a különféle kötél- és csúszópályákat és például a mászófalat is.

A terepi quadozás jó móka sárban és hóban is
Galéria: Szülinapozás ősszel és télen
Fotó: Peter Widmann / Northfoto

De kalandban a Dunakalandnál sem szenvednének hiányt. A kalandparkozás mellett akár quadra vagy terepjáróra pattanva száguldozhatnak a Gödöllői dombság berkeiben, ami ideális program lehet, ha szeretnék emlékezetessé tenni a születésnapot egy kis őrült extrémkedéssel.

Offline elvonulás baráti körben

Ha valaki nagy túraarc, valószínűleg nem riad vissza attól, hogy akár a szülinapját is sátrazással töltse. Ez szerintünk sem rossz ötlet, viszont erre is van egy alternatív lehetőség: ki is bérelhetünk akár egy kulcsos házat a kedvenc tájegységünkben, ahol a világtól elvonultan ünnepelhetünk egy eldugott házikóban és mindezt megspékelhetjük egy-két kirándulással is. Ez jó móka lehet kezdő erdőjáróknak is.

A kulcsosház nevű oldal nagyon jó keresési felület, ugyanis csokorba gyűjti az ismert kulcsos házakat tájegységet szerint. Kiválogattunk pár helyet, ami kisebb-nagyobb társaságok számára jó lehet vacogós estéken is.

Ha a Börzsöny tájait fedeznék fel, nézzék meg a Kékszilva pihenőt Perőcsényben, ami egy régi kúriában kap helyet és nagyjából 10 fő fér el kényelmesen. A szállás 3700 forint/fő/éj, és még 300 forint idegenforgalmi adót kell fizetni. Akár még pálinkafőző tanfolyamon is részt vehetnek.

a Didergő Tanya Nagybarca közelében
Galéria: Szülinapozás ősszel és télen
Fotó: didergotanya.hu

Hatvantól nem messze találják Kállót és a Szent Kristóf vendégházakat. Itt 3000 forintért szépen felújított, tradicionális parasztházakban tivornyázhatnak. A vendégházakról bővebben itt olvashatnak. Akár 10-20 ember is elfér itt.

Kazincbarcika közelében van Nagybarca, ahol a frappáns nevű Didergő Tanya rejtőzik. Kilenc szobában összesen 31 ágy várja a vendégeket, így van bőven hely. Egy éjszaka 3000 forintba kerül, és télen fűtési felárat kell fizetni.

Lesiklás télen, lovasszános lélekmelegítéssel egybekötve

Ha szeretnek síelni, jó buli lehet, ha elmennek egy közös síelésre a haverokkal, mondjuk az Eplényi síarénába. A síterepen összesen 16 útvonalat találunk, amelybe beletartoznak a sífutó pályák és itt van a leghosszabb hazai, egyben síelhető útvonal (1927 méter hosszú) is.

A síelés annál élvezetesebb, minél többen vagyunk, de mindez sajnos szezonális lehetőség, így sajnos csak a téliek élvezhetik. Két lesiklás között Holle Anyó étteremében tömhetik magukba a gőzgombócot és ihatják a rumos kakaót, így rögtön olyan lesz, mintha Ausztriába is kiruccantak volna.

Az idei szezon még nem indult be, így nem tudunk beszámolni az aktuális jegyárakról, de az eddigi évek során egy egynapos jegy öt vagy hat ezer forintba került attól függően, hogy hétköznapról vagy hétvégéről volt-e szó. Kövessék a síaréna honlapját és Facebook-oldalát naprakész infókért.

A pontot az i-re akár egy idilli fogatozással is feltehetik a közelben, a Magas-Bakony szívében. A Szépalma Hotel révén ősszel fogattal, a lehulló hó csendjében pedig lovasszánnal indulhatunk a környék felfedezésére.

Ha igazán nagy hó lesz, akkor egy lovasszános fogathajtás is szép emlék lehet majd
Galéria: Szülinapozás ősszel és télen
Fotó: Lakopeter / szepalma.hu

Arra is van lehetőség, hogy piknikkel kössük egybe a kiruccanást: egy kis pálinka vagy forralt bor segítségével sokkal könnyebb lesz elviselni a hideget. Dermedt tagjaikat végül felolvaszthatják a hotel szaunájában és jakuzzijában. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek