Casablanca a moziban, hula tánc a Balaton partján - bármi megtörténhet ezen a hétvégén!

Semmi értelme a hétvégén otthon maradni, amikor moziszülinap, a budapesti színházak kulisszatitkai, csokitúladagolás, szőlőben táncolás, fűben fetrengés, reformkori karnevál, vízparti meditáció és borfesztiválok várják szerte az országban.

Budapesten mozi, színház és csokikánaán várja

Ha hinni lehet az előrejelzésnek, nem lesz túl szép idő hétvégén – de kit érdekel, hiszen tök jó beltéri programok lesznek a fővárosban. Például, 90. szülinapját ünnepli a Puskin mozi, ami egyébként anno még Fórum néven nyitotta meg kapuit. A jeles alkalomból klasszikus filmek vetítésével és közönségtalálkozóval készülnek szeptember 17-én és 18-án. A Casablanca újra széles vásznon? Ott a helyünk!

Fotó: Puskin Art Mozi Facebook

De 17-én nem csak moziba menekülhetünk az eső elől, hiszen szombaton tartják a Színházak Éjszakáját. 30 budapesti színház készül erre a különleges estére rendhagyó programokkal, háttérbeszélgetésekkel, titkos alagutak felfedezésével, nyílt próbákkal, kulisszatitkokkal. Minden programmal és a részvételi karszalag beszerzésével kapcsolatos infók itt.

Nem csak a színházak rejtélyeit tudhatjuk meg ezen a hétvégén: a Várkert Bazárban különleges tárlatvezetések, poptörténeti séták és a Binder Quartet koncerte várja látogatókat szeptember 17-én és 18-án. A budai Vár nyugati pincerendszerében feltárt rituális zsidó fürdőbe szombaton és vasárnap is le lehet jutni, itt a pincerendszer egyik legrégebbi része, a mindössze 23 négyzetméteres mikve is látható lesz.

Fotó: Várkert Bazár

A belvárosban mindeközben csoki és desszertkánaán várható. Szeptember 16. és 18. között, a Szent István Bazilika előtti téren és a Zrínyi utcában rendezik meg az Édes Napok fesztivált, amelyen most is a legjobb magyar kézművesek és cukrászdák mutatják be termékeiket.

A Balatonnál borokkal és időutazással készülnek

Bár a Kálibulin jó időre készülnek, fűben ülős falatozással és világmegváltó beszélgetésekkel, akkor sem lesz semmi vész, ha beválnak az időjósok előrejelzései. Mert a szervezőknek van fedett helyszínekre szóló B-tervük is. Szeptember 17-én, szombaton például Köveskálon kóstolhatják meg a vendégek a legjobb éttermek (Kővirág, Káli Art Inn, Mi A Kő) és tíz fantasztikus északi parti borászat erre az alkalomra összeállított kínálatát, de beszélgetős előadásokon is részt vehetnek. A témák: a gasztronómia és más élvezetek, útkeresés a magánéletben és a vállalkozásban, és a merre tovább Balaton kérdése.

Innen 30 kilométerre, az idilli Paloznakon viszont határozottan hisznek a hétvégi jó időben. A Homola borteraszon ugyanis klasszikus fűben fetrengős, szőlőben táncikálós, panorámában gyönyörködős bulit szerveznek szombatra. Nem igazán tenne jót a hangulatnak egy nagy zuhé, szorítunk is nekik, hogy maradjon még pár napig az indián nyár.

Innen pedig már tényleg csak egy nagyobb ugrás Balatonfüred, ahol a hétvégén Romantikus reformkor fesztivált tartanak. A rendezvény fénypontja a bál fedett helyen, az Anna Grand hotel báltermében lesz. De a szombati felvonuláson ennek a bulinak se jönne jól az eső, a korhű ruhák elég jól szívhatják a nedvességet.

Fotó: Everness Fesztivál / Facebook

Az efféle földi hívságok egyáltalán nem hozzák lázba, viszont szívesen búcsúztatná a nyarat egy kis jógával, meditációval vagy hula tánccal? Akkor önnek a vasárnapig tartó balatonakarattyai Everness fesztiválon a helye! A családias hangulatról nyugis programokkal gondoskodnak a szervezők, és egyben azzal is, hogy ezer főben maximálták a résztvevők számát. Minden további infó itt.

Szüreti mulatság Gyöngyöstől Szekszárdon át Szegedig

Egy őszi hétvégi programajánló nem lehet teljes szüreti és egyéb boros bulik nélkül. Szegeden 111 pincészet mutatja be borait a Dóm téren, szeptember 14-18. között.

Fotó: Pabdi Balázs / Bortér Facebook

Szekszárdon pedig szeptember 15. és 18. között négy napon át tart a szüreti mulatság. Kiállításokkal, koncertekkel - fellép például Szalóki Ági és a 30Y is -, helyi ízel kóstolójával készülnek. A szüreti napok csúcspontja a szombat délutáni tarka, vidám felvonulás néptáncosokkal, szüreti eszközökkel, ahogy azt kell. A szekszárdi borászok kínálatával a Borudvarban ismerkedhetünk - a mi kedvencünk a Heimann Családi Birtok, őket feltétlen keressék meg!

Fehérborosoknak pedig irány Gyöngyös: szeptember 16. és 18. között szüreti napok és borfesztivál lesz a Fő téren. Lesz főzőverseny, madárijesztő szépségverseny és például Kiscsillag és Anna and the Barbies koncert is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek