A lóerők, a jazz és a borfesztiválok hétvégéje közeleg

Szabadtéri fesztiválok árnyat adó lombok alatt, ahol a folklór vagy a jazz ütemeire emelgethetjük borral és pálinkával töltött poharainkat. Erősen itatós programajánló hétvégére.

Kultúra és lóerők

Ha szabadtéri fesztivált keres a hétvégére, nem lesz nehéz dolga: Nagyharsánytól Jósvafőn át Komáromig mindenhol zajlik majd az élet. A Villány környéki falvakban például augusztus 2. és 6. között, jó borokkal és izgalmas kulturális programokkal zajlik az Ördögkatlan fesztivál – a részletes programot itt találják.

Fotó: Ördögkatlan Fesztivál / Facebook

A komáromi Monostori erődbe pedig azoknak érdemes ellátogatni a hétvégén, akik 1500 amerikai autócsodában szeretnének gyönyörködni. A koncertekről és versenyekről bővebben erre találnak infókat. Ha pedig a lóerőkről a valódi állatok jutnak inkább eszébe, irány a jósvafői hucul fesztivál, ahol a lovas akadályverseny mellett a patkolókovácsok is összemérik erejüket.

Jazz és még egy kis jazz

A jazz rajongóit komoly dilemma elé állítja majd ez a hétvége: Kecskemétre, vagy inkább Paloznakra induljanak?

Kecskeméten ugyanis Jazzfőváros fesztivált tartanak augusztus 4. és 7. között, ahol öt színpadon, 14 ország, 140 zenészét lehet meghallgatni. "A fesztivál kísérőrendezvényei között lesznek swingtánc-kurzusok a legnevesebb magyar tanárok vezetésével, augusztus 6-án pedig Jazzfőváros futást tartanak, aminek minden résztvevője fesztiválpólót és aznapra szóló ingyenes fesztiválkarszalagot kap" – írja a Port.hu.

Fotó: Melczer Zsolt / Paloznaki Jazz Piknik

Már javában zajlik a festői Balaton-felvidéki településen, Paloznakon a Jazz Piknik. A pénteki és a szombati programba azonban még bőven be lehet csatlakozni. Augusztus 5-én este fellép például az Incognito, 6-án pedig az Earth, Wind & Fire Experience feat. Al McKay. Remek borok, piknikkosarak, fűben heverészés, balatoni panoráma és szuper koncertek – mi kell még?

Bor és pálinka minden mennyiségben

Paloznaktól csak egy ugrásnyira, Balatonfüreden augusztus 6-án veszi kezdetét a Borhetek, a Tagore sétányon. Rendkívül zsúfolt ez a hétvége, hiszen Balatonalmádi is kezdi a borheteket, részletes programkínálatuk itt érhető el.

Fotó: Balatonfüredi Borhetek

Ugyancsak most hétvégén, augusztus 5. és 7. között, Tatán rendezik meg a II. Neszmélyi Borünnepet. A fesztivál három napján 12 neszmélyi borász mutatja be borait, ezalatt folyamatos koncertprogram várja a Kastély téren az érdeklődőket. Figyelem, a Borünnep egyben halnapok is, úgyhogy a halételek kedvelői mindenképpen vegyék erre az irányt!

Ha a Panyolafeszten jár, napközben evezhet egyet az Öreg-Túron

Fotó: Panyolafeszt

És augusztus 5-6-án lesz a Panyolafeszt is a Szamos partján, ahol pálinkaszeminárium, pálinkamustra is szerepel a programok között. Fellép többek között a Besh O Drom, Palya Bea valamint Péterffy Bori és a Love Band. Bár a fesztivál ingyenes, ha a Panyolafeszt ügyét méltónak tartja a felkarolásra, Panyolabarát jegyek vásárlásával támogathatja a rendezvényt. Részletes program itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek