» Rendezvény

1500 fellépő lesz az ingyenes bécsi fesztiválon

| | Nem érkezett még hozzászólás
Több mint hárommillió látogatót várnak Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiváljára, a bécsi Duna-sziget Fesztiválra 2016. június 24. és 26. között. Három nap, tizenkét színpad, ezerötszáz fellépő és sok-sok zene.

„A legjobb dolgok az életben ingyen vannak” mottóval rendezik meg a 33. Donauinselfestet (Duna-sziget Fesztivál) Bécsben. Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiválján tizenkét színpadon zajlik majd az élet, a zenei kínálat pedig a műfajok teljes vertikumát lefedi. Az osztrák zenészvilág sztárjai mellett színpadra lép például Bob Geldolf, Sean Paul és a német Madsen is.

Fotó: Florian Wieser - donauinselfest.at
Fotó: Florian Wieser - donauinselfest.at

A zene mellett változatos szabadidős- és sportprogramok is várják a bevállalós látogatókat. Lesz kerékpáros bemutató, mobil pumptrack, bagjump és erős ember aréna is. Itt a szigetlátogatók csapatai mérhetik össze erejüket sörösrekesz- és autógumi-emelésben, homokzsák- és söröshordó-futásban valamint teherautógumik megfordításában. Ráadásul minden napra jut majd egy világrekord-kísérlet is: annyi embert zsúfolnak be egy autóba, amennyit csak lehet, majd erősportolók megpróbálják a magasba emelni a járművet.

A fesztivál szervezői természetesen idén is nagy hangsúlyt fektettek a környezetvédelemre. Akárcsak a korábbi években, idén is visszaváltható poharakból olthatják a szomjukat a látogatók, a rendezvény partnerei pedig egytől-egyig vállalták, hogy nem osztogatnak szórólapokat. Ezen kívül pedig kizárólag elektromos takarító-autók közlekednek majd a szigeten.

A fesztiválnak – idén először – okostelefonos alkalmazása is van, amely ingyenesen tölthető le a Google Play Store-ból és az Apple Store-ból. A #dif16 nevű, angolul és németül működő alkalmazás különlegessége, hogy a térkép és a személyes naptár internetelérés nélkül is működik. Így bárki beállíthatja, hogy melyik koncertről nem akar lemaradni, illetve ha vihar készül, közvetlenül a telefonjára érkezik a riasztás.

Részletes program itt található. 

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Szálláshely ajánló

Helyszínek, szolgáltatók