Sellőkkel és fröccskoktélokkal vár a Balaton Napja

Fröccskészítő verseny, sellőjelmez- és retró fürdőruhaverseny is lesz június 18-án, a Balaton napja rendezvényein. A strandszezon megnyitója alkalmából több strandon színes programokkal készülnek, és bemutatják a strandbisztrók megújuló kínálatát is.

A Balaton napjáról Kardos Gábor ötletgazda tájékoztatta az MTI-t. Az első, egész Balatont átölelő rendezvényt tavaly indították útjára, hogy vonzó programokkal hívják fel a figyelmet arra: a Balaton hőmérséklete 20 fok fölé emelkedett, fürdésre alkalmassá vált.

Szombaton 14 órakor minden csatlakozó strandon tóba futó versennyel nyitják meg a szezont, majd fél 3-kor "körbekoccintják" a tavat a májusban bemutatott új régióborral, a BalatonBorral.

 

Fotó: A Balaton Napja

Ezután büféverseny, gasztropiknik, fröccs- és fröccskoktél-készítő vetélkedő veszi kezdetét több helyszínen. A Balaton napjára a csatlakozó strandok többféle programmal is készülnek. A gyerekeknek például homokvárépítő és papírhajó-versenyeket rendeznek, lesznek játékos és komolyabb sportprogramok, vízimentő-bemutatók. A klasszikus vízi- és strandsportokon kívül kötélhúzással, kreatív ügyességi vetélkedőkkel, retró fürdőruha-bemutatóval, sellőkosztüm-versennyel, piknikkosár-szépségversennyel várják a vendégeket, több helyszínen élő zenével és estig tartó partival.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park az iskolák bevonásával Balaton-ismereti vetélkedőkkel is készül. A csatlakozó helyszínekről és a programokról a Balaton napja közösségi oldaláról és a Magyar Turizmus Zrt. programoldalairól lehet tájékozódni.

Eddig Keszthely, Gyenesdiás, Szigliget, Badacsony, Balatonudvari, Balatonfüred, Siófok, Balatonboglár, Fonyód, Balatonfenyves, Balatongyörök és Balatonmáriafürdő egy-egy strandja jelezte csatlakozási szándékát, amelyek közül az utolsó kettő lesz az idei rendezvény kiemelt helyszíne, mint észak-déli településpár.

Kardos Gábor beszámolója szerint tavaly tíz település részvétével, a Magyar Turizmus Zrt., a Balaton Fejlesztési Tanács és a Balatoni Szövetség támogatásával indították el a hagyományteremtő rendezvényt. Hozzátette, hogy idén az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség már az egyik társszervezője lett az eseménynek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek