Giga fényfestést kap a pécsi bazilika

Gladiátorok, középkori harcosok, történelmi divatshow, 5 méteres sárkányok is lesznek a pécsi Zsolnay Fényfesztiválon július 1. és 3. között. Az egész belváros éjszakai fényfestést kap, fényárban úszik majd a bazilika is.

A Zsolnay Fényfesztiválon életre kel a múlt, a világ számos szegletéből érkeznek művészek, gladiátorok, zsonglőrökkel, vásározók. Amikor besötétedik, fényárba borul a pécsi belváros, álló és mozgó fényfestészeti alkotásokban, fényépítményekben és fényinstallációkban lehet gyönyörködni.

Fotó: Zsolnay Fényfesztivál

 Pénteken és szombaton este a közönség Magyarország első nemzetközi építészeti fényfestő versenyének döntőjét láthatja a pécsi Székesegyház homlokzatán és tornyain. Az előző években több alkalommal is üdvözölhette már Pécs városa a fényfestő művészek munkáit, ám idén a bazilika oldalhajója mellett a tornyok homlokzata is vetíthető, így a látvány egészen egyedivé és monumentálissá válik.

A Zsolnay Light Art szakmai partnerének a fesztivál szervezői a nemzetközileg is elismert magyar művész csoportot, a Kiégő Izzókat kérte fel, akik nem csak a verseny lebonyolításában segítenek, de egy, a versenyen kívüli különleges, erre az alkalomra komponált vetítéssel is készülnek.

A lenyűgöző hangulatú, háromezer fős szabadtéri színpad világsztárokat felvonultató koncertjei, a mediterrán hangulatú utcákon felépülő új cirkuszi és utcaszínházi produkciók, a városlakók bevonásával létrehozott közösségi fényalkotások életre szóló élményt ígérnek.

Július első hétvégéjén ráadásul duplán megéri Pécsre látogatni: a fesztivál ideje alatt egyet fizet, kettőt kap akcióban vásárolható Örökség jegy a ZsÖK NKft. Infopontjain, amivel megtekinthetők a Zsolnay Kulturális Negyed látnivalói, a pécsi világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem.

A programokról itt talál információt!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek