Kalandpályával ünneplik a Föld napját a Múzeumkertben

Az idén először magyar startup vállalkozások bemutatója, valamint középiskolás diákok projektjei is várják az érdeklődőket április 21-én és 22-én a Föld napja és a VI. Tudományfesztivál közös programsorozatán, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.

A programban interaktív foglalkozások, kalandpálya, gasztrotanösvény és vadnyompárosítás is szerepel. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a gyerekeknek bemutatják az állatok erőben talált lábnyomát, és az ő feladatuk felismerni, hogy melyik vadnyom melyik állathoz tartozik, mondta Kancsár Mónika, a program főszervezője, írja az MTI.

Fotó: Tudományfesztivál

 A Föld napja és a VI. Tudományfesztivál küldetése, hogy a természeti értékeket bemutassák az érdeklődőknek. Az eseménysorozat célja, hogy felhívják a figyelmet a Föld állapotára, a környezettudatos magatartás gyakorlására, az élővilág sokszínűségére és annak fenntartására, a természeti kincsek és a nyersanyagok takarékos felhasználásra, valamint a hulladékokból kinyerhető másodnyersanyagok hasznosítására.

A nemzeti parkok ökoturisztikai kínálatukat mutatják be, az állami erdészetek az erdők növény- és állatvilágába engednek betekintést a résztvevőknek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat standjánál meg lehet nézni, hogy hogyan készül az időjárás-előrejelzés, emellett kalácssütés és virágkötészet is várja az érdeklődőket.

A Föld napját 1970. március 21-én ünnepelték először, Magyarország 1990-ben csatlakozott az eseményhez. A Föld napja rendezvényt 2014 óta kötik össze a Tudományfesztivál eseménysorozatával. A rendezvényen részt vesznek egyetemek, főiskolák, kutatóközpontok és a Földművelésügyi Minisztérium háttérintézményei.

A részletes program a www.tudomanyfesztival.hu oldalon és az esemény Facebook oldalán olvasható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek