Tulipánpiac nyílt a belvárosban

Kedden kezdődött, de még javában tart a Vitkovics Mihály utcában a Tulip Market, ahol több ezer makói tulipánból, nárciszból és jácintból vihetünk kisebb csokrokat saját vázánkba. Akit érdekel, annak a termelő azt is elmeséli, hogy milyen az élet egy tulipánfarmon, és hogy hány nap alatt lesz tulipán egy hagymából.

Fotó: Fanni-fotók

Brutális mennyiségű, makói földben termett, meseszínű tulipánnal árasztjuk el a Wild Flower Bar-t – olvasható a Tulip Market nevű esemény Facebook oldalán. A tulipánpiacon a látogatók hazánk legkülönlegesebb tulipánjait termelő farmerjával ismerkedhetnek meg, aki jelenleg több mint 110 fajta virággal foglalkozik, köztük főleg tulipánkülönlegességekkel, jácinttal és nárcisszal. A Karol and Blase-től Kardos Alíz mesél majd arról, hogy milyen az élet egy tulipánfarmon, hogy mi történik a virághagymákkal, és, hogy hány nap alatt lesz tulipán egy hagymából.

A kedden kezdődött, de csütörtök este nyolc óráig még javában tartó tulipánpiacnak a Wild Flower Bar, a Vitkovics Mihály utcában és a slow lifestyle jegyében működő virágstúdió ad otthont. A virágstúdió támogatja a farm-to-vase mozgalmat, azaz, hogy közvetlenül a termelőtől kerülhessenek ezek a hazai tulipánok bárki vázájába.

Fotó: Fanni-fotók

Az eseményre több ezer szál Makón termett virág érkezik, amely már önmagában is különleges látványt nyújt. A virágokat 10 és 20 szálas csokrokban lehet megvásárolni közvetlen a termelőtől.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek