Májusban szokatlan tárgyak lepik el a Bartók Béla utat

A május 6-8 közötti ELEVEN Tavasz összművészeti fesztiválon 11 művész dobja fel a Bartók Béla Boulevard valamennyi portáját azok hangulatához igazodva egy-egy eredetileg oda nem illő tárggyal. A tárgyakat egy jótékonysági aukción lehet megvásárolni.

Fotó: Runyai Gábor

Az ELEVEN Tavasz összművészeti fesztivál hagyománnyá vált projektje az 1 Művész 1 Porta, ahol nemzetközileg elismert képző- és iparművészek kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, az alkotásra. Ennek színtere Újbuda kulturális főutcája, a Bartók Béla Boulevard (BBB) galériái, design shopjai, kávézói és éttermei.

Design tárgyak bolygatják meg a Bartók Béla utat

Idén a rendezvény kezdete előtt, azaz május 6-át megelőzően a 11 felkért alkotó, azaz Csurka Eszter, Dömsödi Levente, Horváth Lóczi Judit, Karácsonyi László, Kárpáti Róbert, Korcsmár Eszter, Márián Gábor, Rácz Dániel, Szabó Csaba, Verebics Ágnes és Vági Flóra arra vállalkozik, hogy az artKRAFT által felajánlott izgalmas tárgyakból létrehozzanak egy olyan alkotást, amely a projektben résztvevő Bartók Béla úti helyek, vagyis a porták hangulatához, szellemiségéhez igazodik. A design tárgyak itt lesznek kiállítva, megbolygatva a jól megszokott tereket.

Fotó: Runyai Gábor

 Az elkészült kreációkat a BBB kiválasztott tereiben már az ELEVEN hétvégét megelőzően megcsodálhatja a nagyközönség, május 7-én pedig licitálhat is a munkákra. A Kelen Anna, művészettörténész (Virág Judit Galéria) és Lublóy Zoltán, porcelántervező közreműködésével lezajló aukciónak és a hozzá kapcsolódó tárlatvezetésnek a Danubius Hotel Gellért ad otthont.

Így jótékonykodnak

 

A befolyt összeg jótékony célra, a szintén a kerületben működő, az eltérő fejlődésű csecsemők, kisgyermekek és családjaik komplex ellátását végző Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítványnak ajánlják fel a szervezők, amely reményeik szerint hozzájárul a központ épületének felújításához és modernizációjához.

Fotó: Runyai Gábor
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek