Szombaton mesefigurákkal nyit a Füsti

Húsvéthétfőn mesehősökkel, tojáspatkolással, állatsimogatóval, zenés műsorral és hajtányozással fogadják a látogatókat. Mától vidám vonat- és rajzfilmfigurák díszítenek egy negyvenméteres falrészt a park Tatai úti bejáratánál.

 
Ötven vasutas önkéntes gazolt, murvát terített szét, gereblyézett a sétautakon és a parkolóban, átkente a kiállított gőzmozdonyokat, valamint lefestette a kerti padokat és asztalokat, hogy a Vasúttörténeti Park tisztán és takarosan várja a március 26-i szezonnyitást.

Fotó: Vasúttörténeti Park

A park a szokásos téli szünet után, szombaton nyitja meg újra kapuit a közönség előtt, számos interaktív programmal várva mindenkit. Hajtányozás, nagymozdonyon utazás, kerti vasút és színvonalas állandó kiállítások mellett húsvéthétfőn számos ünnepi kalanddal várják a családokat. Egy mesecsatorna kedvenc hőseit ábrázoló mozdony Scooby-Doo-val a fedélzetén különleges utazásra hívja a gyerekeket, akik akár a Nyugati pályaudvarról, húsvéthétfőn 11 órakor induló Nyuszi Expresszel is kijuthatnak a vasutasok által Füstinek becézett parkba.

A Nyuszi Expressz napján Keresd a nyuszit! játék várja a legkisebbeket. A húsvéti keresgélés során fából faragott nyuszikat kell megtalálni a Vasúttörténeti Park különböző pontjain. Az öt állomáson egy-egy kérdést megválaszolva pontok gyűjthetők, melyek a játék végén apró ajándékokra válthatók. A játékos kutatást térkép és feladványok könnyítik. De lesz húsvéti kreatív sarok is, ahol ünnepi dekorációkat lehet készíteni, aztán lesz persze tojásdíszítés (írókázás), a tojáspatkoló bemutatón pedig kipróbálhatják a hagyományos tojásdekorálási technikákat is. A park területén található Csabai Tájházban a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör tart bemutatót és kézműves programokat a gyerekeknek.

 

Fotó: Vasúttörténeti Park

Az állatfarmon kis nyuszit, csibét, kacsát, libát, bárányt, kecskét simogathatnak a gyerekek, de a póni lovaglást is kipróbálhatják. Lesznek zenei programok, mozgalmas showt ígér a Bartók Táncegyüttes és interaktív zenei műsorral készül az Eszter-lánc mesezenekar is.

A Nyuszi Expressz 14:15-kor indul vissza utasaival a Nyugati pályaudvarra, de aki tovább marad a Füstiben, 18:00 óráig kipróbálhatja a hajtányozást, a kerti vasutazást, vagy utazhat egy nagy mozdonyon is. A programról bővebb információt itt olvashatnak.

Vidám vonat- és mesefigurák a Füsti egyik falán

Az egyik gyerekcsatornával összefogva idén tavasszal egy nagyobb közös projektet álmodott meg a Vasúttörténeti Park: március 25-től új pompába öltözik a régi vakolt téglafal. Vidám vonatos képek és a gyerekek egyik kedvenc rajzfilmsorozatának színes figurái kelnek életre a szürke felületen. A közel negyven méteres Tatai úti kerítést, a világ legrangosabb filmes díjait elnyert rajzfilm teljes jelenetei díszítik majd. A falfestéssel a szervezők nemcsak a Vasúttörténeti Parkba ellátogató családoknak szeretnének kedveskedni, hanem a környéken lakóknak is, ezért a zuglói önkormányzat is a kezdeményezés mellé állt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek