Ezer tojást sütnek meg Siófok főterén

Húsvét alkalmából először rendezik meg a Siófoki Húsvéti Nyuladalom négy napos fesztivált március 25-28 között, napközben számos gyermekprogrammal, hagyományőrző játékokkal, esténként neves fellépőkkel, koncertekkel. Lesz nyúlfutam, víztoronyölelés, séfek csatája és locsolkodás.

A programsorozat Nagypénteken délután 16 órakor vásári megnyitóval és polgármesteri köszöntővel veszi kezdetét a város főterén, olvasható a siofok.hu közleményében.

Nagyszombaton a balatoni hajózás szezonnyitója és gyermekprogramok lesznek, este a Half Note City zenekar után Janicsák Veca lesz a fellépő, majd a Dynamite Dudes játszik utcazenét.

Fotó: Siófok Hivatalos Turisztikai Portál

 Húsvét vasárnap reggel 9 órától lehet regisztrálni az egy órával később startoló Nyúlfutamra. Lesz víztoronyölelés, tombola, táncház, és egyéb szórakozató műsorok. Este az autizmus világnapjára készülve kékbe borul a víztorony, majd Heincz Gábor „Biga" előadását követően a Margaret Island lép fel.

Húsvét hétfőn a locsolkodásé a reggel Fő téren is, amely mellett összecsapnak a környékbeli vendéglátóegységek séfjei, hogy elnyerjék a legjobb tojásétek készítőnek járó vándorkupát. A szervezők ezer tojást, valamint sonkát biztosítanak az ételek elkészítéséhez, amelyeket a verseny végén jótékonysági ételosztás keretében lehet majd megkóstolni. Hétfőn délután a fesztivál utolsó fellépői Mr. G Blues Banda, valamint a The Freakend lesznek.

A rendezvényhez vasárnap és hétfőn csatlakozik a siófoki Galerius Fürdő is gyermekprogramjaival. A létesítményben tartanak kézműves foglalkozást, rajzversenyt, só-liszt gyurmázást, kvíz versenyt és aqua-fitnesst.

A város főterén húsvét mindkét napján állandó programként olyan népi játékokat lehet kipróbálni, mint a kosaras körhinta, a hordólovaglás, gólyaláb, a hordó célba dobó vagy a hintaló. Lesznek kézműves foglalkozások, vásári árusok, lufi-hajtogatás és arcfestés.

A fesztivál ideje alatt a Fő tér és a hajóállomás között omnibusz jár folyamatosan. Minden 14 év alatti gyermek ingyen mehet fel a város látványosságának számító, több mint száz éves víztoronyba, amelynek közepén kilátó-kávézó működik forgó padozattal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek