Szombaton a Müpából kapcsolják le Budapest fényeit

A Föld Órája alkalmából a Müpa ad otthont annak az eseménysorozatnak, amelynek részeként Budapest fényeit szombat este egy órára lekapcsolják.

Március 19-én egy órára sötétbe borul Budapest a Föld Órája alkalmából. A WWF Magyarország akcióját támogatva a Müpa lesz a helyszíne azoknak az eseményeknek, amelyek a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem kérdéseire hívják fel a figyelmet. A kétnapos programsorozatot koncertek, gyermekfoglalkozások, KIK CliMates workshop, a WWF Zöld generációja és az Élő Duna turné színesítik.

 

Forrás: Travelo

 

Csak zongora-világítás lesz

 

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar esti koncertjét a Föld Órájának ajánlja, a koncert szólistája meglepetés ráadás számát sötétben, csak zongora-világítással fogja eljátszani. Mindazok, akik személyesen nem tudnak jelen lenni, a koncertet a Müpa Live Webcaston keresztül HD-minőségben az interneten is követhetik. Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója elmondta, hogy az intézmény lehetőségei szerint kiemelt figyelmet szentel minden olyan ügynek, amellyel a társadalom felelősségvállalását lehet elősegíteni. „A Müpában minden nap a sokszínűséget ünnepeljük, március 19-én a zöldet." – idézi a közlemény Káel Csabát.

A ceremóniára március 19-én 20.30-kor kerül sor a Müpában, ahol a WWF Magyarország igazgatója, Budapest Főváros Főpolgármester-helyettese, a FŐKERT Nonprofit Zrt. igazgatója, a Müpa vezérigazgatója, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar igazgatója és a WWF Zöld Generáció tagjai együtt, ünnepélyesen kapcsolják le Budapest Főváros díszkivilágítását. Az este programjairól itt olvashat bővebben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek