Hotelbe vágyik, de nem utazik el hosszú hétvégézni? A megoldás: brunch!

Ha szeret sokáig aludni, és szinte dél van, mire kimászik az ágyból, talán már nem is érdemes reggeliznie. Inkább kösse össze a nap első étkezését az ebéddel, és kényeztesse ízlelőbimbóit egy elegáns étteremben. Igyon pezsgőt, kóstolja végig a büféasztalt, kortyolgasson bort a desszerthez, és néhány helyen arra is van lehetőség, hogy a vasárnapi brunchot a jakuzziban vezesse le.

Araz étterem – Continental Hotel, Budapest

A szálloda éttermének Sunday Bruncha mindig változó tematikával jelentkezik. Márciusban például a magyaros ízeket vonultatja fel, amikor többféle előétel, leves, főétel, köret és desszert közül válogathatunk a svédasztalról. Ehetünk például újfalusi jércesalátát, hideg ízelítőt a padlásról (vagyis kolbászt, sonkát, szalonnát), Újházy tyúkhúslevest, hortobágyi palacsintát, lecsós szűzérmét, dobostortát vagy somlói galuskát. És nemcsak annyit ehetünk, amennyit bírunk, hanem annyit is ihatunk, amennyi belénk fér a ház borából, szénsavas üdítőkből, gyümölcslevekből, ásványvízből és a házi limonádéból.

Galéria: Brunchok Budapesten és a közelbenFotó: Continental Hotel Budapest / Facebook

Családoknak különösen jó ez a hely, mivel egy gyereksarok is található az étteremben, ahol animátor foglalkozik a kicsikkel, így a szülők nyugodtan befejezhetik az ebédet. Majd miután mindenki tele ette-itta magát, irány a Continental Hotel wellness részlege, hiszen az árban ez is benne van. Tetőtéri (nyitás: ápr. 7.) és beltéri medence, pezsgőfürdő, finn és infraszauna vár itt bennünket egy kis kellemes, brunch utáni ejtőzésre. Ár: 7490 Ft/fő, 6-12 éves korig 50% engedmény, 6 éves kor alatt ingyenes. Brunch: 12-15 óráig.

Húsvéti brunch

Az Araz Étterem Sunday Brunchai keretein belül havonta különböző országok gasztronómiai világába kalauzolja vendégeit. A korlátlan büféebéd italfogyasztással kellemes élő zene kíséretében zajlik, míg a gyermekekkel animátor foglalkozik. Az ajánlat megkoronázása a Continental Hotel Budapest wellness részlegébe szóló ajándék belépő. Így lesz ez 2016. március 27-én déltől is, a Húsvéti Sunday Brunch alkalmával. (X)

Buddha Bar Hotel, Budapest

Mintha a Távol-Keleten járnánk, ha ebben az elegáns, piros és arany színekben pompázó, ázsiai életérzést sugárzó hotelben élvezzük a vasárnapi brunchot. Az ételek sem lehetnek mások, mint ázsiai fogások. Itt csak az előételeket, a kiegészítő falatokat válogathatjuk össze a büféasztalról, a főételt étlapról kell rendelni. Utóbbi lehet például ötfűszeres grillezett csirke szecsuáni zöldségekkel, wokban sült feketeborsos marhahús, vagy lazac currys burgonyával, savanyított jégcsapretekkel és teriyaki szósszal.

Galéria: Brunchok Budapesten és a közelbenFotó: Buddha-Bar Hotel / Facebook

A gyerekeknek külön ételsort állítottak össze, az itt található fogásoknak azonban nem sok közük van Ázsiához, hiszen van rajta rántott hús, bolognai spagetti és hot-dog amerikai káposztával is. A reggeli-ebéd árában benne van egy üdvözlő koktél, valamint az üdítő és ásványvíz korlátlan fogyasztása. Ár: Classic Brunch – 8900 Ft/fő (+12% szervízdíj), Deluxe Brunch (Classic Brunch + bor, sör, pezsgő, kávé, tea) – 10 900 Ft/fő (+12% szervízdíj). Brunch: 12-16 óráig.

Vasárnapi büféebédek a Brasserie & Atriumban

A Brasserie & Atrium étterme vasárnaponként tematikus büféebédekkel várja vendégeit. A brunchok alkalmával fogásainkat és az étterem légkörét egy-egy magyar vagy nemzetközi esemény vagy tradíció köré építjük. A hazai és a nemzetközi konyha remekei, valamint az italválaszték a nemzetek és ünnepi szokások jellegzetes ízeit hozzák el vendégeiknek.(X)

Kempinski Hotel, Budapest

Az ötcsillagos, belvárosi szálloda két éttermében is benevezhetünk sunday brunchra. Az ÉS Bisztróba elsősorban a családos vendégeket várják, erre a helyre inkább a laza, trendi elegancia a jellemző, és nem a puccos fényűzés. Hideg és meleg előételek, főételek és desszertek közül válogathatunk, ezek nagy részét felszolgálják az asztalhoz, ám nincs mennyiségi megkötés, annyifélét és annyit kérhetünk, amennyit csak meg bírunk enni. Lazacpisztráng, libamáj, marhatatár, bécsi szelet és báránycsülök, csak hogy néhány ínycsiklandó fogást kiemeljünk.

Galéria: Brunchok Budapesten és a közelbenFotó: Darabos Gyorgy / Facebook

A hely egyik különlegessége a klasszikus bécsi Tafelspitz, amit minden asztalhoz felszolgálnak. Az árban benne van az ingyenes parkolás a hotel parkolójában, valamint a korlátlan italfogyasztás (ásványvíz, üdítő, csapolt sör, pezsgő, a ház borai). Ebéd közben hangulatos élőzenét hallgathatunk, a gyerekeknek pedig kézműves foglalkozást tartanak. Ár: 10 800 Ft/fő (+12% szervízdíj), 6-12 éves korig 50% engedmény, 6 éves kor alatt ingyenes. Brunch: 12-15 óráig.

Szombaton és vasárnap is ehetünk brunch-ot a Kempinski hotelhez tartozó The Living Roomban, amely a századfordulós budapesti kávéházak hangulatát idézi. Igaz, ez nem amolyan klasszikus reggeli-ebéd páros, hiszen reggeliként is fogyaszthatjuk, mivel akár már fél 10-kor is rendelhetünk a hétféle, gourmet változatban elkészített Benedict tojásból, vagy kérhetünk friss osztrigát, borjú bécsit, többféle ízletes előételt és frissen sütött palacsintát, gofrit. Frissen préselt zöldség- és gyümölcslevek, teák, kávék, francia és magyar pezsgők, valamint koktélok teszik teljessé a gasztronómiai élményt, amihez 10:30-tól kellemes lounge zene társul. Ár: tételenként változó, Benedict tojás: 1250-2300 Ft, tükörtojás és szarvasgomba tejszínes bébispenóttal linguine tésztán: 2100 Ft, palacsinta málnavirág mézzel, crème fraiche-sel és áfonyával: 1980 Ft, koktélok: 1600-2100 Ft (+12% szervízdíj). Brunch: 9:30-14 óráig.

Peppers – Mariott Hotel, Budapest

Mit szólna egy Duna-parti brunchoz? A Mariott hotel éttermében ezt élheti át, hiszen itt úgy érezheti magát, mintha egyenesen a folyóparton ülne. A nagy ablakokon keresztül ugyanis csodás panoráma nyílik a Dunára. Az étterem elsősorban magyar és mediterrán fogásokat kínál a vasárnapi brunchon, ezek egy részét a büféasztalon találjuk, másik részét rendelhetjük, úgy mint például pirított rákot, fekete kagylós spagettit vagy kacsamellet áfonyával.

Galéria: Brunchok Budapesten és a közelbenFotó: Peppers / Facebook

A látványkonyháról frissen készült grill ételeket rendelhetünk, a gyerekeket külön fogásokkal (mini hamburger, paradicsomos penne) várják. Természetesen itt is benne van az árban az italkínálat (sör, bor, pezsgő, víz, üdítő, kávé), a hotelben 3 órát ingyen parkolhatunk (ha van hely), és élőzenére falatozhatunk. Ár: 11 000 Ft/fő, 6-14 éves korig 50% engedmény, 6 éves kor alatt ingyenes. Brunch: 12-15 óráig.

Rudas Étterem és Bár, Budapest

A Rudas abból a szempontból kilóg a sorból, hogy itt hét közben várják a vendégeket a wellness élménnyel összekötött brunchra. De talán éppen ezért érdemes is megemlítenünk, hiszen ha mondjuk épp szabadságon vagyunk és nem dolgozunk, akkor is jól jöhet egy kis kényeztetés.

Galéria: Brunchok Budapesten és a közelbenFotó: Rudas / Facebook

Az étteremben háromféle előétel és főétel, valamint kétféle desszert közül választhatunk, amit felszolgálnak, az italt külön kell rendelni. A brunch után pedig irány a fürdő- és wellness-részleg, különösen a panoráma-medence, ahol a meleg vízben ücsörögve gyönyörködhetünk a főváros szépségében. Ár: 5490 Ft/fő (wellness+brunch), 11-22 óráig.

Tó Wellness Hotel, Bánk

A Budapesttől kb. egyórányi autóútra fekvő bájos kis hotel közvetlenül a tó partján áll, minden adott itt ahhoz, hogy egy kicsit lazítsunk, és ha egy napra is, de kiszálljunk a hétköznapi pörgésből. A szálloda Swing&Jazz éttermében ebédelhetünk vagy vacsorázhatunk, az étlapon nógrádi ételkülönlegességek is találhatók.

Galéria: Brunchok Budapesten és a közelbenFotó: Tó Wellness Hotel Bánk / Facebook

Ám mielőtt belevetnénk magunkat a kulináris élvezetekbe, kényeztessük magunkat a hotel wellness részlegében – erre három óra áll a rendelkezésünkre (törölközőt vinni kell magunkkal). A hazaindulás előtt sétáljuk körbe a tavat, gyönyörködjünk a panorámában, pihenjünk meg olykor egy-egy stégnél. Ár. 5500 Ft/fő, 5-12 éves korig 3200 Ft, az italért külön kell fizetni. Ebéd: 13-15 óráig, vacsora: 18-20:30 óráig.

Travelo rendezvény ötletek

Családi vagy céges rendezvényre készül? Keressen helyszínt, ételt, italt, technikát és fellépőket a Travelo rendezvénymellékletén!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek