Így szervezzen gyerekzsúrt, és így élje túl!

Gyermeke azzal állt elő, hogy szülinapi partit szeretne tartani? Ehhez pedig különleges programot és menő tortát rendelt? És ön ettől kétségbe esett? Nyugodjon meg! Segítünk, hogy olyan bulit hozzon össze gyermekének, amin mindenki jól fogja érezni magát. Tippek, trükkök a szervezéshez és a túléléshez.

Ha nem szeretnénk vagyonokat költeni a zsúrra, akkor érdemes a lehető legtöbb dolgot saját kezűleg elkészítenünk. Persze ez mind idő- és energiaigényes, de olykor megéri a fáradságot. Ám ha nem akarunk teljesen kikészülni már a buli előtt, akkor talán mégis megéri külsős segítséget kérni.

Maradjunk otthon!

A gyerekek általában mindig nagyon várják a szülinapi bulijukat, főleg az ünnepelt, ezért adjuk meg mi is a módját. Ha otthon tartjuk a zsúrt, akkor díszítsük fel a lakást lufikkal, szerpentinnel, lampionokkal, készítsünk Boldog szülinapot! feliratot, amit ragasszunk a falra. A kertkapura vagy a bejárati ajtóra is akasszunk ki néhány lufit, hogy már messziről lássák a vendégek, hova kell jönniük. A lakásban pakoljuk el a törékeny tárgyakat és minden olyan dolgot, amit féltünk. Érdemes a hálószobánk ajtaját is bezárni, ha nem szeretnénk, hogy tíz gyerek ugráljon az ágyunkon. Csináljunk helyet a cipőknek, kabátoknak, táskáknak, és kérjük meg az ünnepeltet, ő is tegyen rendet a szobájában. Ha nem szeretnénk, hogy a házat teljesen ellepjék a gyerekek, limitáljuk a meghívottak számát.

Emma Kim /Europress /Getty

 Szervezzünk vetélkedőt, kincskeresős és ügyességi játékot, amelyekért apró ajándékot kaphatnak a résztvevők (pl. csoki, cukor, ceruza, radír). Amikor pedig már kezdenek bepörögni a fiúk, kivihetjük őket az udvarra (utcára), és akár kisebb tűzijátékokat is fellőhetünk. Lehet olyanokat kapni, amelyek használatához nem kell engedélyt kérni, ezek inkább csak kisebb fényjátékok, a földön forgó, vagy onnan egy-két magasságra felrepülő izzó valamik. Ez valódi jolly joker!

Ha nem szeretnénk külső helyszínre cipelni a srácokat, de azért vágyunk valami különlegesre, hívjunk házhoz bohócot, bűvészt, gyöngyfűzőt, arcfestőt, bábszínházat, zsonglőrt, lufihajtogatót, vagy rendeljünk ugrálóvárat, kézműves programokat. Hatalmas a kínálat a házhoz jövő szolgáltatásokból, mindennek csak a fantáziánk és a pénztárcánk szabhat határt.

Izgalmas helyszínek a négy falon kívül

Ám ha nem otthon tartjuk a bulit, megúszhatjuk a felfordulást, a hangzavart, és akár az összes tennivalótól is megszabadulhatunk. Hiszen arra is van lehetőség, hogy az egész partit más szervezze meg helyettünk. A Miniverzumban például animátorok foglalkoznak a gyerekekkel, valamint enni- és innivalót is biztosítanak a zsúr ideje alatt. Ha a gyerekek kicsit túlmozgásosak, és igénylik az ugrálást, rohangászást, tartsuk a bulit egy játszóházban.

Néhány órára ezek a helyek is kibérelhetők, vihetünk tortát, üdítőt, a személyzet segít az ünnepség lebonyolításában. Jó választás lehet például az Elevenpark, a Kölyökpark játszóházai, a Kackac, vagy az Állatkert játszóháza. De vihetjük a csapatot a Rubin hotelbe is, ahol akár medencepartival egybekötve ünnepelhetjük a születésnapot. Sőt, igazán menő szülők lehetünk, ha a januárban nyílt ALE Hopp!, cirkuszi és artista gyakorlóterembe szervezzük a zsúrt. Itt a gyerekek ugrálhatnak, mászhatnak, egyensúlyozhatnak a különféle eszközökön, igazi akrobatáknak, légtornászoknak, zsonglőröknek érezhetik magukat. Ennél kissé nyugodtabb összejövetelt szervezhetünk a Gyermekvasúton, ahol akár egy egész kocsit ki lehet bérelni a zsúrra.

Hero Images Inc. /Europress / Getty

Egyébként az is jó megoldás, ha a külsős és az otthoni helyszínt kombináljuk. Lehet mondjuk az ünnepeltnél a gyülekező, és onnan vihetjük el valahova a gyerekeket, esetleg néhány másik szülő segítségét kérve. Jó hely lehet például egy lézerbázis, de mehetünk velük paintballozni is. Persze ezek a kiruccanások alaposan leapasztják a pénztárcát, ezért érdemes ilyenkor megbeszélni velük, hogy fejenként mondjuk maximum négy barátot hívhatnak.

Eszem-iszom és dínomdánom

A gyerekzsúr kardinális kérdése szokott lenni – a programon és helyszínen kívül – a menü. Mit egyenek, igyanak, hogy ne csak nyammogjanak, hanem valóban meg is egyék a nekik ízlő (és lehetőleg egészséges) ételt? Ha mi készítjük az ételt, menjünk biztosra, és olyat válasszunk, amit a legtöbb gyerek szeret. A pizza, hamburger, melegszendvics, pogácsa biztos befutó, akárcsak a csoki- vagy túrótorta.

Maria Teijero / Europress / Getty

 

Mindez árakban:
Miniversum alap szülinap csomag: belépőjegy, 2,5 óra animátori foglalkozás, torta, 2 pohár rostos üdítő – 3900 Ft / gyerek
Elevenpark tortás buli: feldíszített ünnepi asztal, korlátlan idejű belépőjegy, 1 db zseton, ajándék az ünnepeltnek, torta, üdítő – 2940 Ft (h-cs), 3240 Ft (p-v, ünnepnap) / gyerek
Kölyökpark szülinap: 2-3 óra játék, ajándék az ünnepeltnek, üdítő, meghívó, emléklap – 1800 - 3500 Ft (h-cs), 2000 - 3700 Ft (p-v) / gyerek (az árak parkonként változnak)
Állatkerti játszóház (Játékmester) alapcsomag: 2,5 óra játékidő, különterem, animátor, üdítő, ásványvíz, étel (szendvics, hot-dog, dínó menü, halrudak, pizza), ajándék az ünnepelt és a meghívottak részére, meghívók – mindez 40 000 Ft/11 fő (h-cs), 45 000 Ft/10 fő (p-v), minden további gyerek 3600 Ft.
Rubin hotel alapzsúr: házi pogácsa, 2 db szendvics, torta szelet, 4 dl gyümölcslé vagy üdítő - 1700 Ft / gyerek
ALE Hopp alapcsomag: 90 perc irányított foglalkozás, 30 perc szabad játék
felügyelettel, 20-30 perc tortafogyasztás, ajándékozás, beszélgetés – 30 000 Ft/10 fő, minden további gyerek 2000 Ft
Laserforce lézerbázis 2 órás buli: 29 900 Ft (h-cs), 39 900 (p-v), max. 25 fő, + 30 perc tortázás ingyen (h-cs), 5500 Ft (p-v).
HidegtálChef gyerekzsúr partitál (6-8 főre): 6800 Ft
HidegtálKirály mesetál (6 személyes): 8990 Ft

Ugyanakkor arra is van lehetőség, hogy egy catering cég átvállalja tőlünk a sütés-főzés terhét, és házhoz rendeljük a finom falatokat. A Lollypopp Party például az otthonunkban készíti el a hot-dogokat, és az alapanyagokról is ők gondoskodnak. A Hidegtál Király mesetáljai kimondottan gyerekeknek készülnek, a tálakon többnyire sonka, kolbász, tojás, saláta, és egy helyes mesefigura van. A Hidegtál Chef gyerekzsúr partitálján olyan ételek kapnak helyet, amelyek valóban a gyerekek kedvencei, és amelyek nemcsak finomak, de egészségesek is: mini húsgolyó pulykahúsból (olaj nélkül sütve), mini rántott csirkemell-falatok szezámmagos bundában, mozzarellás virslis szőlőkard, körözöttes miniszendvics stb.

Hero Images Inc. /Europress / Getty

 A legjobb, ha együtt eszik a csapat a megterített asztalnál, mert ilyenkor jókat lehet beszélgetni a gyerekekkel. Aztán jöhet a torta, gyertyagyújtással és énekléssel. Evés után a gyerekek elroboghatnak játszani a szobájukba, mi pedig közben eltakaríthatjuk a romokat. És végre lehet megnyugodni, hiszen ekkorra már túl leszünk a nehezén, és elmondhatjuk magunkról, hogy túléltük a gyerekzsúrt!

Travelo rendezvény ötletek
Családi vagy céges rendezvényre készül? Keressen helyszínt, ételt, italt, technikát és fellépőket a Travelo rendezvénymellékletén!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek