» Rendezvény

18 karikás előadás az Operaházban

| | Nem érkezett még hozzászólás
A görög szerelem nyomába ered az Operaház 18 éven felülieknek szóló LateNight-sorozatának új produkciója. Gluck és Bertoni Orfeusz történetéről íródott műveit egy estén nézheti meg a közönség a Zeneakadémia Solti-termében; a bemutatót pénteken tartják.

Az est első részében Gluck legnépszerűbb operája, az Orfeusz és Eurüdiké csendül fel az eredeti, 1762-es bécsi változatban, Szenteczki Zita színrevitelében. A Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves színház- és bábrendező szakos hallgatójának koncepcióját Gluck mellett Carol Ann Duffy kortárs skót költőnő Eurüdiké című verse is inspirálta. Szenteczki Zita rendezése az idilli happy end helyett a pár kapcsolatára koncentrál - írják az Operaház közleményében. Orfeuszt és Eurüdikét két fiatal énekes, Daragó Zoltán és Molnár Ágnes alakítja, Ámor szerepében Rácz Rita lép színpadra.

Második műsorszámként Ferdinando Bertoni darabja látható Lázár Helga színrevitelében, az alkotó ugyancsak negyedéves bábrendező szakos hallgató. Bertoni 1776-ban jó barátja, a kasztrált énekes, Gaetano Guadagni számára írta meg a maga Orfeuszát. Bevallottan Gluck partitúrájából merítve komponált, ugyanazt a librettóalapot használva. Ez a tény az akkori hallgatóságból némi felháborodást váltott ki, a 2016-os dupla bemutató közönsége számára azonban igazi kaland lesz felfedezni a sok hangulati és dallambeli hasonlóság/azonosság mellett a kis különbségeket is - fogalmaz a közlemény. 

Az előadás címszerepét a széles repertoárral rendelkező Várhelyi Éva énekli, mellette Eurüdikét Wierdl Eszter, a Hymenné átformált Ámort pedig Kertesi Ingrid alakítja. A produkciók zenei vezetője és az est karmestere Bartal László.

A GreekLateNight a premiert követően további három februári alkalommal látható a Zeneakadémia Solti-termében. Az előadások 21 órakor kezdődnek.

Travelo rendezvény ötletek

Családi vagy céges rendezvényre készül? Keressen helyszínt, ételt, italt, technikát és fellépőket a Travelo rendezvénymellékletén!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Helyszínek, szolgáltatók