Magyarország legnagyobb kocsonyatortája készül Miskolcon

Csütörtök délután kezdődött és vasárnapig estig tart a Miskolci Kocsonya Farsang, ahol a több tucatnyi program mellett Magyarország legnagyobb sertés-alkatrész alapú négyemeletes kocsonyatortáját is elkészítik.

A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválja és vására. Ilyenkor Miskolc belvárosának kirakodó vásárán több száz kézműves és gasztronómiai árus jelenik meg, de az őstermelői piac és népművészeti vásározók is kitelepülnek. Mindeközben számos falatozó kínálja rögtönzött étlapját, de mivel nincs kocsonyafesztivál igazi kocsonya nélkül, ezért a helyi gasztronómiai kínálatban a kocsonya idén is az esemény főszereplője lesz.

Mindenféle malacság a tavalyi fesztiválrólVörös Attila / Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang

 A rendezvény ünnepélyes megnyitása után várhatóan rekord mennyiségű kocsonya főzésbe kezdenek, a Szinva teraszon csütörtökön fél öttől pedig Magyarország legnagyobb sertés-alkatrész alapú négyemeletes kocsonyatortája készül. De lesz több tucatnyi program kicsiknek és nagyoknak, maskarás farsangi felvonulás, bábszínház, sörkóstoló és tűzijáték, vagyis tulajdonképpen minden, ami egy valamire való karneváli kocsonya fesztiváltól elvárható.

Vörös Attila / Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang

 A rendezvény vasárnap este hat óráig tart nyitva. A programok a főutcán a Kazinczy utcától a Szent István térig, a Szinva teraszon és annak környékén zajlanak. A színpadokon a hazai könnyűzenei élet népszerű előadói lépnek majd fel, a zenekarok gazdag listáját itt találja, itt pedig élőben, webkamerán keresztül követheti az eseményeket. De a rendezvény minden programját, helyszínét és fellépőjét telefonra tölthető offline alkalmazásban is megtalálja (Google Play áruházban itt, windows appot pedig itt talál). A fesztivál minden szabadtéri programja ingyenes.

Travelo rendezvény ötletek
Családi vagy céges rendezvényre készül? Keressen helyszínt, ételt, italt, technikát és fellépőket a Travelo rendezvénymellékletén!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek