Télen is építhetünk csapatot a szabadban

A hideg idő sem akadályozhatja meg, hogy egy jó kis szabadtéri csapatépítő programot szervezzünk kollégáinknak. Mehetünk például disznóvágásra, pálinkafőzdébe, téli bobpályára, utazhatunk lovas szánnal, kereshetünk kincset, síelhetünk, korcsolyázhatunk. A lehetőségek tárháza széles, csak rajtuk múlik, mire sikerül rávenni a munkatársakat.

 Persze ne erőltessünk semmit, és próbáljunk meg olyan aktivitást találni, ami mindenkinek tetszik! Mivel a szabadban leszünk, ezért érdemes előre szólni a kollégáknak, hogy öltözzenek majd fel jó melegen és kényelmesen, hozzanak magukkal váltás lábbelit, zoknit, ha esetleg átázna a cipőjük, csizmájuk. A sapka, sál, kesztyű se maradjon otthon, hiszen nincs annál rosszabb, ha valaki egész idő alatt csak fagyoskodik, és elgémberedett végtagjai miatt nem tud részt venni a programokon.

Kolbász, pálinka, lovasszán

Az utóbbi években egyre nagyobb divat tanyasi disznóvágásra vinni a városi kollégákat, akik aktívan részt vehetnek a disznótor minden fázisában: perzselhetnek, fűszerezhetnek, tölthetnek, süthetnek. Természetesen szakképzett böllér végzi a munka véres részét, és a nap végén mindenki megkóstolhatja a friss disznótorost. A szervezők napközben folyamatosan figyelnek arra, nehogy átfagyjon a társaság, ezért többször is házi pálinkával kínálnak mindenkit. A Sokoró Fogadóban emellé forralt bort és forró teát is ihatunk, és aki már nagyon fázik, az átmelegedhet a szálló szaunájában és pezsgőfürdőjében. A Bodor Majorban pedig akár lovaskocsikázással is egybeköthetjük a disznóvágást, és csikós bemutatón is részt vehetünk.

Galéria: Télen is építhetünk csapatot a szabadbanFotó: Northfoto

A lovas programok egyébként télen is népszerűek, a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon is van lehetőség lovaskocsizni, ha pedig havas a táj, akkor lovasszánnal járhatjuk be környéket. A Hotel Experience szintén kínál hasonló szolgáltatást, sőt, itt borospincék látogatásával is összeköthetjük a kocsikázást, vagy megkérhetjük a kocsist, hogy álljon meg egy kis kóstolásra a Mályinkai Pálinkafőzdénél.

Télen egyébként is remek csapatépítő program egy pálinkafőzde meglátogatása. Erre megfelelő célpont lehet az Agárdi Pálinkafőzde Látogatóközpont, ahol megismerhetjük a pálinkakészítés fortélyait, hörpinthetünk egyet-egyet a különféle finomságokból. A nap végére a jókedv garantált, és mire hazaérünk, valóban úgy érezhetjük, hogy igazi csapatot alkotunk.

Hasonló programot a Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra is szervez, ahol nemcsak a barackpálinkáról tudhatunk meg sok mindent, hanem a Zwack családról is sok érdekességet hallhatunk. Megnézhetjük itt többek között a régi és az új pálinkafőzdét, a palackozó üzemet, a családról készült filmet, és a túra végén természetesen itt is kóstolhatunk.

Galéria: Télen is építhetünk csapatot a szabadbanFotó: KultPince

Ám ha a társaság inkább a bort kedveli, akkor vigyük őket bortúrára! A KultPince a monori pincefaluban szervez többpincés látogatást, amely után a közeli hegyen is sétálhatunk egyet. Vagy menjünk végig a két tanösvény egyikén, a Szent Orbán ösvény másfél óra alatt, a Bacchus ösvény két óra alatt járható be.

Nőjön az adrenalinszint!

Ha elég sportos a csapat, és a kollégák szeretik a kihívásokat, akkor menjünk el egy napra az egyik hazai síterepre. Mi elsősorban az Eplényi Síarénát és a mátraszentistváni Síparkot ajánljuk, mivel ezeken a terepeken több pálya, több felvonó is van, illetve mindkét helyen viszonylag nagy hütte található, amiben az osztrák és szlovák sírégiók ételeit is végigkóstolhatjuk. Nekünk nagy kedvencünk a szilvalekvárral töltött, vaníliaszósszal leöntött és mákkal megszórt gőzgombóc. Hozzá tea vagy forralt bor, esetleg forró csoki dukál! Aki nem tud síelni, annak szervezzünk még itthonról oktatót, aki várni fogja őt a sípályán. Felszerelést akár a helyszínen is kölcsönözhetünk a csapatnak, ám ezt is intézzük el előre.

Ha a síelést túl extrémnek érezzük, de mégis sportos csapatépítésre vágyunk, akkor kimehetünk a Városligeti Műjégpályára. Korcsolyát tudunk itt kölcsönözni, és akár külön programokat is kérhetünk a pálya rendezvényszervezőjétől. A büfében a közös falatozás és forralt borozás pedig biztosan felmelegíti a társaságot.

Galéria: Télen is építhetünk csapatot a szabadbanFotó: Városligeti Műjégpálya

És ha már a mozgásnál tartunk, akkor jó választás lehet az Oxygen Adrenalin Park, ahol télen is lehet bobozni, átmenni a hatalmas függőhídon, kitalálni az erdei labirintusból, íjászkodni. Fél és egész napos programra is jelentkezhetünk, a park megszervezi nekünk. Téli bobpálya egyébként Visegrádon is működik: kezdjük bobozással a napot, majd menjünk át a Patak Park Hotelbe, ahol ebédeljünk egy jót, majd fejezzük be méltón a csapatépítést a hotel szabadtéri, meleg vizes jakuzzijában.

Disznótoros, boros csapatépítés a Monori Pincefaluban
Hozza össze kollégáit az 1000 pincés pincefalu legnagyobb pincéjében, a KultPincében, Budapesttől félórányi távolságra! Foglalja le most a borkóstolóval egybekötött disznótort, bogrács- vagy grillpartyt tartalmazó csapatépítő programját! Fejlessze csapata összetartó erejét vezetett pincefalu-túrán!
Bővebb infó: www.kultpince.hu/hu/csapatepites

De a közös kincskeresés is összehozhatja a társaságot. A ráckevei Duna Relax & Event Hotelben az elveszett frigyládát kell megtalálni, a komáromi Monostori Erődben geocachinggel összekötött tájékozódási túrára indulhatunk, vagy a fotós szafarin a kapott képek alapján kell megtalálnunk a helyszíneket, és teljesíteni az útvonalat. A helyszíneken pedig nekünk is fotót kell készítenünk, amivel bizonyíthatjuk, hogy valóban ott jártunk. A képek pedig később, az irodában is jól mutatnak majd, amelyekre ha ránézünk, tudni fogjuk, hogy valóban egy igazán jó csapatot alkotunk.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek