A csoki, a liba szusi és a balatoni bisztrók hétvégéje

Balatonfüred reformkori gasztrobulit tart a hétvégén, Szolnok a csokoládétól illatozik majd, a Gellért szállóban pedig olyan pekingi liba és a liba szusi készül, amelyre csak Wang mester és Maki Chef mert vállalkozni. Programajánló a hétvégére.

A hétvégi enyhe, csendes, napos idő még egyszer utoljára megpróbálkozik azzal, hogy minél többünket kicsaljon a szabadba. Nézzenek szét az alábbi programok között, vagy fogják kézen családjukat és menjenek el sétálni egy nagyot. Gyönyörködjenek az őszi lombkoronák rozsdabarna színeiben, de néhány helyen talán még gesztenyét is találnak az asztali díszhez. Bármit is tesznek, élvezzék a szabadban a színes ősz még kellemesen melegítő napsugarait.

Csokoládéfesztivál Szolnokon

Ha ugyanúgy szeretik a csokit, mint a vonatozást, akkor Szolnokon a helyük. A MÁV pénztáraiban ezen a hétvégén félárú jegyeket válthatnak a Szolnoki design és nemzetközi csokoládé fesztivál rendezvényére, melyet péntektől vasárnapig tartanak az Aba-Novák Kulturális Központban. A magyar kézműves édességek és készítőik bemutatkozása mellett szórakoztató programokkal várják a fesztiválozókat , akik akár egy teljes napot is eltölthetnek csokoládé kulturálódással. Lesznek bábelőadások, táncbemutatók, körhinta és drón-reptetés, sőt, a szervezők ígérete szerint még a jászberényi állatkert is kitelepül. Lehet majd korongozni, ólmot önteni és robotot készíteni, majd egy kiadós csokis süti csatában levezetni a megmaradt felesleges energiát.

Egész csokoládé, lyukas csokoládé, kerek vagy szögletes csokoládé - itt mindenfélével találkozhatJoe Raedle / Europress / Getty

 A kiállítás óriási csokoládéválasztékot sorakoztat fel a közkedvelt csokoládéktól kezdve a minőségi kategóriákig, amelyekből a helyszínen vásárolni is lehet. És bár lesz mézeskalács-műhely, marcipán szobrászat és mobil csokigyár is, a csokoládé rejtelmeiben igazán elmerülni vágyókat az édesség történetének kiállításával és a csoki lelkünkre, testünkre gyakorolt hatásait bemutató tárlattal várják. Részletekért kattintson ide.

Adventi terek Szegeden
Tematikus tereken, több mint hat helyszínen változatos és színvonalas adventi élménysorozattal várja látogatóit idén a Szegedi Advent az országhatáron innen és túlról. A karácsonyi fényekbe öltözött város, az adventi terek ünnepi forgataga, a hagyományos helyi ízek és a forralt boros esti séták térről térre különleges élményt nyújtanak az adventi időszakban. (X)

Liba szusi a Gellért szállóban

Már javában tart a Borok-Libák-Fűszerek című Márton-napi Borfesztivál, amelyre a kortárs gasztronómia legjobb éttermeiből érkeztek séfek. A szervezők szerint itt kóstolható a világon először a pekingi liba és a liba szusi is, amely Wang mester és Maki Chef kezei közül kerül ki. Persze nemcsak a gasztronómiai kalandokért érdemes ellátogatni az eseményre. Pénteken ugyanis a Bor és Piac válogatásában olyan kézműves borászatok érkeznek, amelyek boraival ritkán találkozhatunk a fővárosi üzletek boros polcain. Szombaton pedig már a Bortársaság válogat, a legnagyobb neveket és legkiválóbb borokat felsorakoztatva a kiállítók között. A korlátlan bor- és pálinkakóstolás mellé a biztonság kedvéért mindkét nap gasztro kiállítók is csatlakoznak.

És mindkét nap lesz afterparti is: pénteken a Sister Act, azaz Tóth Vera és Tóth Gabi koncert, utána DJ Garami szórakoztatja a nagyérdeműt, szombat estére pedig érkezik a Kiscsillag zenekar és az Anima Sound DJ Set. Mindezalatt az ország egyik legfelkapottabb helye, a DiVino Borbár várja a vendégeket. Programnaptár, borászatok, menüsorok, koncertek és további részletek a fesztivál honlapján.

Reformkori gasztrobuli Balatonfüreden

A hétvégi Balatoni Szalon programjai már egy időutazásra invitálnak minket, ahol a reformkori szalonok, presszók, bisztrók hangulatát élhetjük újra, és végigehetjük a legjobb helyeket. A rendezvény megnyitója a Kedves Cukrászdában lesz, pénteken 16 órakor a "kávézós, reggelizős, újságolvasós, találkozós, délutáni süteményezős, torta megrendelős, fagyizós, lassító teázós, beszélgető, randevúzós, lazító borozgatós, zenehallgatós, klasszikusan bohém" kávéházban.

Szabó Miklós/Kedves Cukrászda

 Szombaton a Bergmann Cukrászdában folytatódik a program, ahol a humoros desszertekről tart 15 órakor előadást a rendezvény fővédnöke, Vinkó József. Mindeközben gesztenyés-, karamellás-, sütőtökös-, csokoládés eclair fánkokat és krémeseket kóstolhatunk akár egymást követő sorrendben. A Tihanyi Echo étterem levendulás menüvel készül a hétvégére, a Borgaléria Étterem pedig olyan Balatoni Szalon hétvégi csomagot kínál, amelynek keretében 5 különböző bort kóstolhatunk meg, és amely mellé hidegtál is jár. A Vitorlás étteremben még a zserbó is libamájjal készül majd, a Bistro Sparhelt pedig játékos Pinot Noir kóstolóval, hozzá két fogásos menüvel csábítja át a haladókat. Vasárnap slam poetry-vel és kortárs költő találkozóval zárul a program a Kredenc Bisztróban. Borozzon, lazuljon, kóstoljon és élvezze az őszi Balatont!

Travelo rendezvény ötletek
Családi vagy céges rendezvényre készül? Keressen helyszínt, ételt, italt, technikát és fellépőket a Travelo új rendezvénymellékletén!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek