» Nyerj

Nyerjen repülőjegyet Bakuba!

| | Nem érkezett még hozzászólás

Játsszon velünk, és kis szerencsével most megismerheti Azerbajdzsán különleges vidékét! A Kaukázus zöldellő tájai és felhőkbe burkolózó, négyezer méternél is magasabb hegycsúcsai, valamint a Kaszpi-tenger csipkézett partvonala a természetimádókat ragadja magával. Azerbajdzsánba ugyanakkor nem csak a természeti környezet, de az ország lakosainak vendégszeretete, és izgalmas városai miatt is érdemes ellátogatni. Hol máshol kezdhetné az ember az ismerkedést egy számára ismeretlen országgal, mint a fővárossal? Baku a kaukázusi régió legnagyobb városa, egyben kereskedelmi, gazdasági és kulturális központja is.

Fotó: Wikipedia

Baku a Kaszpi-tenger partvidékének egyik félszigetén, egy védett öböl partján fekszik, hangulata leginkább a magyar utazók által is kedvelt török város, Alanya hangulatát idézi. Pezsgő kulturális élete, csodás strandjai és az óváros elbűvölő kis utcácskái teszik vonzó úti céllá. Az óváros a világörökség része, itt található a Szűz-torony, Azerbajdzsán szimbóluma. Azért nevezik így, mert évszázadok alatt egyszer sem fordult elő, hogy ellenséges hadsereg erővel vette volna be a tornyot.

Az ősi azerbajdzsáni vallás a tűzimádásra épült, az ország neve is erre utal, Azerbajdzsán ugyanis azt jelenti, a tűz országa. Ez az ősi szimbólum a modern Azerbajdzsán életében is fontos szerepet tölt be. Az ország legmagasabb épületegyüttese, a Flame Towers, vagyis a Lángtornyok teljes homlokzatát világító fénypontokkal borították be, hogy az amúgy is lángnyelvekre emlékeztető épületek fényjátéka a tűz lobogását idézze meg. A három torony a város minden pontjáról látszik, fényeik beragyogják az éjszakai eget.

Miközben Azerbajdzsán dinamikusan fejlődik, az itt lakók őrzik tradícióikat is. Azerbajdzsánban a vendégszeretetnek komoly hagyománya van: „Amelyik ház nem üdvözli a vendéget, az omoljon össze” – így hangzik egy régi azeri mondás, amely persze talán egy kicsit túloz, de azt mindenképpen jól példázza, hogy az itt lakóknak milyen fontos, hogy vendégeikkel jól bánjanak.

Fotó: Wikipedia

Bakunak megvan mindene ahhoz, hogy egy nagyszerű üdülés helyszíne legyen: felfedezésre váró zegzugos utcácskák, remek strandok, látnivalók és barátságos helybeliek. Az odajutás sem okoz gondot, a Wizz Air menetrendszerinti járatai hétfőn és pénteken indulnak Budapestről Bakuba, a légitársaság visszafelé kedden és szombaton repül. Az út 3 óra 45 percet vesz igénybe, a viteldíjak 17 990 forintnál kezdődnek, a foglalás a wizzair.com oldalon lehetséges.

Fotó: Wikipedia

A Travelo olvasói közül ketten most a Wizz Air jóvoltából két főre repülőjegyet nyerhetnek Bakuba. A nyertesek fejenként 2 darab retúr repülőjeggyel lesznek gazdagabbak. A repülőjegyek meghatározott járatokra vannak lefoglalva, így azok dátumai nem módosíthatók. Budapestről Bakuba a Wizz Air június 17-én 21.25 induló járatával utazhat el a két személy, míg a visszaútra június 25-én van lehetőség a Bakuból 4.45-kor induló járattal. A sorsoláson azok vehetnek részt, akik az alábbi kérdésre helyesen válaszolnak.

Sajnáljuk, ez a játék már lezárult!

Beérkezési határidő június 4-én 15 óra. A sorsolás után a nyerteseket e-mailben értesítjük.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Ajándékozzon pihenést! Lepje meg szeretteit a Miskolctapolca Barlangfürdő**** különleges élményével!

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
6 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.