Európa legnagyobb strandja épül Spanyolországban

Európa legnagyobb strandja épül Spanyolországban

 

 

300 kilométerre a legközelebbi tengerparttól, de csupán karnyújtásnyira a spanyol fővárostól épül meg Európa legnagyobb mesterséges strandja mintegy 15 ezer négyzetméternyi fehér homokon. 2020-ban élvezhetik az első fürdőzők.

Európa legnagyobb mesterséges strandját a Madridhoz közeli Aloverában tervezik megépíteni, ugyanis a madridi pihenésben gondolkodó turistáknak kevés lehetőségük van a tipikusan nyári kikapcsolódásra - írja a Turizmus.com. A legközelebbi tengerpart több mint 300 km-re van madártávlatban, Madrid tehát eddig el volt maradva azon turisták fogadásában, akik nemcsak városnézéssel szeretnék eltölteni az időt, de fürdéssel vagy napozással is.

 

A Grupo Rayet által épített Alovera Beach nevű mesterséges tó pedig mindazt tudja majd, mint általában a strandok: bárok, fagylaltozók, éttermek és vízi sportolási lehetőségek várják majd itt is a vendégeket. A spanyol El Mundo újság szerint egy belépőjegy várhatóan 10 euróba kerül majd.

A világ 2. legnagyobb medencéje egyébként Chilében van. A 2006 óta működő mesterséges lagúna San Alfonso területének nyolc hektárán fekszik, 250 000 köbméter mennyiségű vizet tárol, és több mint egy kilométert lehet benne tempózni. És csak azért a 2. legnagyobb a világon, mert a lagúnát kialakító cég tavaly Sharm-el-Sheikh-ben is megugrotta ezt a nagyságot. Tavalyelőtt decemberben ugyanis a Crystal Lagoons új projektje Sharm-el-Sheikh-ben döntötte meg saját korábbi rekordját az új, 30 hektáros területű vizes birodalmával. A technológiai fejlesztője, Fernando Fischmann tavaly augusztusban még az Üzleti Oszkárt is elnyerte. Nézzék meg, itt írtunk róla.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek