Ne akarja megúszni szárazon a Magyar Fürdőkultúra Napját!

Ne akarja megúszni szárazon a Magyar Fürdőkultúra Napját!

 

 

2017. október 14-én kerül megrendezésre a Magyar Fürdőkultúra Napja. Az országos esemény célja a több ezer éves fürdőkultúra hazai gyökereinek és értékeinek megismertetése, a hagyományok fenntartása, a fiatal generációk ismereteinek bővítése, ugyanakkor az idősebb generáció figyelemének felkeltése is a hazai gyógyfürdők és az igénybe vehető gyógykúrák iránt.

Az érdeklődők ezen a napon, a világhírű műemlék fürdőkben, a Szt. Gellért, Rudas, Király és Szt. Lukács fürdőben vezetett séták keretében megismerkedhetnek a fürdők múltjával és jelenével, építészetével és természetesen a fürdőzési szokásokkal. A látogatásokon való részvétel ingyenes és előzetes regisztrációhoz kötött.

Itt is részt vehet vezetett túránFotó: Gellért fürdő

 

Idén a Magyar Fürdőkultúra Napjához kapcsolódó programok a Széchenyi fürdőben kerülnek megszervezésre. A nap folyamán, a Brassdance fúvósegyüttes 3 alkalommal szórakoztatja a fürdőzőket, akik nem csak hangszeren játszanak, hanem táncolnak is. Többnyire pop muzsikával, filmzenével, jazz-rock-kal készülnek, de játszanak operákat, örökzöldeket vagy jazzt is. A Czifra Táncegyüttes műsorát, akik hagyományos, de annál pörgősebb magyar táncokat mutatnak be, szintén 3 alkalommal élvezheti a közönség. A többszörös magyar bajnok szinkronúszó csapat lenyűgöző programmal készült a jeles napra, amelyben szóló, duó, csapat kombinációs gyakorlatokat is láthatnak az érdeklődők. A nap a Tűzfészek Társulat látványos tűzzsonglőr bemutatójával ér véget este 7 órakor.

Ha pedig kedvet kapott egy klassz wellness-hétvégéhez az ősszel, itt megtudhatja, hogyan hozhatja ki a legtöbbet az áztatós üdülésből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek