Négy gyógyfürdőnk kapott nemzetközi védjegyet

Négy gyógyfürdőnk kapott nemzetközi védjegyet

Az Európai Fürdőszövetség (ESPA) EuropeSpa MED minőségbiztosítási védjegyét vehette át négy magyarországi gyógyfürdő képviselője pénteken a Vas megyei Bükfürdőn - írja az MTI.

A több mint 1500 európai gyógyfürdőt és gyógyhelyet tömörítő szervezet tanúsítványát a megfelelő auditálás után a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda, a Hévízi Tófürdő és a hozzá tartozó szálloda, a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, valamint a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum kapta meg.

Márciusban nyílt meg a csészemedencével megújult Zsóry fürdőFotó: Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

Joachim Lieber, az ESPA tiszteletbeli főtitkára az elismerő oklevél átadása előtt azt hangsúlyozta: a tanúsítvány azt jelzi, hogy a vendégek azt a magas európai minőséget kapják, legyen szó gyógyászatról, szálláshely kínálatról, gasztronómiáról, higiéniáról, vagy éppen fürdőszolgáltatásokról, amelyet a saját országukban már megszoktak.

Hozzáfűzte: a magyarországi fürdők nemcsak újra megjelentek az európai fürdők térképén, de egyre jelentősebb szerepet töltenek be a kínálatában. Szavai szerint a magyarországi gyógyfürdők és élményfürdők elismerésre méltó fejlődésen mentek át, ennek köszönhetően nő a vendégforgalom, a vendégek többsége pedig az Európai Unió országaiból érkezik.

Boros László, a Büki Gyógyfürdő Zrt. igazgatója elmondta: a büki gyógyfürdőben nem állnak le a fejlesztések, egy hónap múlva megkezdik az új főbejárat építését, ősszel pedig nekilátnak a legrégebbi medence, a Szent Kelemen medence teljes felújításának, karácsony és újév után pedig megújulnak az öltözők is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek