Apró termálfürdő nyílik Somogy megyében

Apró termálfürdő nyílik Somogy megyében

Tíz év után, a tervek szerint május elsején újranyitja fürdőjét a a 640 fős Somogy megyei település, Szulok. A termálfürdőben még 2006-ban kellett bezárni az úszómedencét a vízforgató-rendszer hiánya miatt, de tavaly végül sikerült felújítaniuk pályázati forrásból - írja a Somogy Online.

Fotó: Termál Online

A szuloki fürdő története szinte az összes több hazai fürdőhöz hasonló: az 1960-as években ezen a környéken is kőolajat és földgázt kerestek, aztán a szuloki határban a szénhidrogének helyett termálvizet találtak. A fürdő építését a 60-as évek végén, a 70-es évek elején részben társadalmi összefogással kezdték meg, ami akkor még egy fürdőmedencéből, két kismedencéből és az öltözői részlegből állt, de vízforgató rendszere egyik medencének sem volt.

És bár egy ideig folyamatosan mentességet kértek a vízforgató követelménye alól, 2006-ban már nem kapták meg a működési engedélyt, be kellett zárniuk. Mostanra azonban a 10 évig zárva tartott, 25 méter hosszú 12 méter széles sportmedencét sikerült felújítani, amely mellett jelenleg egy kisebb termálvizes medence is működik, és újranyitott a 33 férőhelyes kemping is.

Fotó: Szulok.hu

A szuloki fürdőbe a belépő felnőtteknek 900, a nyugdíjasoknak és diákoknak 700, a hat év alatti gyerekeknek 500 forint. A kempingben a sátorhelyért egy napra 700, autónként 300 forintot kell fizetni, a felnőtt napijegyért pedig 1000, a gyerek napijegyért 500 forintot kérnek el.

Őszi wellness pihenés
A Napfényfürdő Aquapolis Szeged élményfürdőjében a kalandra hívó óriáscsúszdák mellett fantasztikus őszi feltöltődést nyújt Csendes wellness részlegünk, amely közvetlen összeköttetésben van a négycsillagos Hunguest Hotel Forrás superior szállodával. Kínálatunk: frissítő masszázsok, változatos szauna szeánszok, wellness fürdők, egyedi private-spa csomagok, melyek akár párban is igénybe vehetőek!
További információ itt!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek