Négycsillagos wellnesshotel nyílik Hévízen

Kilencven szobás, négycsillagos hotel nyílik április végén a Hévízi-tó közelében, amely a gasztronómia, a prémium wellness és a gyógyászat hívószavaival igyekszik elsősorban a gyerek nélküli kikapcsolódásra vágyó párokat szobáiba csábítani.

 

 

Az elmúlt időben többször is írtunk már arról, hogy Európában megnőtt az olyan szállodák száma, ahová nem mehetnek 14, 16, vagy akár 21 év alatti vendégek. Sokan szeretnének ugyanis gyerekzajtól távol, nyugodt körülmények között pihenni. Ezt az igényt pedig a szállodaláncok is felismerték: a TUI AG jelenleg 250 csak felnőtteket fogadó hotelt üzemeltet, a Thomas Cook pedig 200 gyerekmentes szállodát nyitott a világ számos különböző pontján.

De nem kell messzire menni, itthon is találunk már ilyen hoteleket, még ha a gyerekmentesség definíciója helyenként változik is. 2015. szeptemberétől például a ráckevei Duna Relax & Event szálloda állt át fokozatosan a felnőttbarát üzemelésre, vendégei alsó korhatárát 16 évre emelték. Most pedig itt a hír, hogy Hévízen is egy ehhez hasonló hotel nyílik.

Forrás: Travelo

 

A szerkesztőségünkbe érkező közlemény szerint ugyanis az Accent Hotels lánchoz tartozó szálloda bár gyerekes családokat is fogad, elsősorban inkább a pihenésre vágyó felnőttekre, párokra épít, és főleg a wellness szolgáltatásokra fókuszál. Rekreációs és prevenciós központként működve spa-részlegüket például sóbarlanggal szerelték fel, amely a légzőszervi panaszokkal küzdőknek jelenthet megelőző kezelést. A hydrorider, speciális víz alatti kerékpárjaikat pedig a fizikoterápia mellett személyi edzésekhez is használhatják majd a vendégek.

A medencerészlegüket úgy alakították ki, hogy még a jakuzziban ülve is rá lehessen látni a hévízi sétálóutcára, a vizesblokk előtti pihenőterébe pedig egy 30-40 Celsius-fokos tepidáriumot építettek.

Forrás: Travelo

 A terveik szerint modern gasztronómiát képviselő bisztrójuk konyhájában csak helyi termelőktől származó alapanyagot használnak, mindeközben folyamatosan változó, különleges fogásokat felvonultató étlapot ígérnek, kávézójukat pedig a világ minden tájáról érkező kávékínálattal töltik fel. „A szálloda kínálatát a tartalmas kikapcsolódásra vágyó párok igényei alapján alakítottuk ki. A család négylábú tagjait is fogadó 80 jól felszerelt szoba és 10 exkluzív lakosztály fiatalos és modern kialakítása is ezekre a visszajelzésekre reflektál" - idézi a közlemény Kerek Pétert, az Accent Hotels értékesítési és marketing igazgatóját. A Hévízi Tófürdő szomszédságában található wellness hotel április végén nyílik.

 

Újabb cikkünk ebben a témában:


Átfogó természetvédelmi programmal újul meg a Hévizi-tó és környéke - 2017.05.23.
Új tanösvények, lombkorona-figyelő állomás és vízi túrázási lehetőségek kialakítása is részei a programnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek