A diósdi mészkőbarlangba álmodtak egy termálfürdőt

A diósdi mészkőbarlangba álmodtak egy termálfürdőt

A föld felszíne alá tervezik a hatalmas fürdőlétesítményt Diósdon. Az önkormányzat már el is fogadta a megvalósíthatósági tanulmányt, amely tartalmazza az előzetes terveket és látványterveket is a fürdőről.

Fotó: Megalitspa.com

 A Megalit fürdőre keresztelt projekt honlapjáról kiderül, hogy az ötlet három diósdi civil fejéből pattant ki. A városban lévő termálkutat és a jelenleg gombapince hasznosításra kiadott 11 000 négyzetméteres barlangrendszert összekapcsolva egy barlangfürdőt álmodtak a városnak, ami országos szinten egyedülálló turisztikai látványosság lehet - írja a Hvg.hu.

Fotó: Megalitspa.com

 A Géza fejedelem út és Kőbányai út kereszteződésénél elhaladva találhatjuk majd a leendő Megalit fürdő külső, szabadtéri részét. Diósdon anno nemcsak felszíni kőbányászat folyt, hanem tárnaszerű bányászat is, ennek köszönhető ez a labirintus rendszernek tűnő barlang. Ezt a barlangot összekapcsolva az alattunk lévő termálvízzel jött létre a projekt elképzelése 1,5 éve - olvasható a projekt Facebook-oldalán, ahol a Megalit fürdő várható méreteiről is írnak: a földszinti fedett rész 3448 m2, külső rész és medencék területe 9811 m2, első szint 1968 m2, míg a bányapadló szintje 10180 négyzetméteren terül majd el.

Fotó: Megalitspa.com
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek