Csúszdákkal és napvitorlákkal szerelik fel a balatonfüredi strandokat

Csúszdákkal és napvitorlákkal szerelik fel a balatonfüredi strandokat

Két milliárd forintos fejlesztési támogatást ad a Magyar Turisztikai Ügynökség a balatoni települések fizetős strandjainak fejlesztésére, a balatonfüredi strandokra például 80 millió forintot költenek majd - olvasható a település weboldalán.

Esterházy-strandFotó: Balatonfüred.hu

 Pályázati forrásból egyenként 40 millió forintból korszerűsítik az Esterházy-, illetve a Kisfaludy strandot. A beruházások zöme már a szezonra elkészül, de lesz néhány komolyabb fejlesztés, amelyek csak később valósulnak meg. A Kisfaludy strandon a régi medencék helyére egy három elemes csúszdát építenek, de csak a szezon kezdik meg a nagy építkezést. Az Esterházy strandon új jegyautomatákkal igyekeznek gyorsítani a beléptetésen, új eszközöket kap a játszótér, felújítják a gumiburkolatot, és napvitorlákat feszítenek ki a strand területén. Egy valós idejű képet adó web kamera beszerzésével több elektronikus tájékoztatást is terveznek a meteorológiai időképtől kezdve a vízhőmérséklet megjelenítéséig.

A pályázati lehetőség feltételei szerint a támogatásra a 100 százalékos önkormányzati tulajdonban levő, fizetős strandok nyújthatnak be igényt, de a kizárólag szabad stranddal rendelkező települések is pályázhatnak. Mintegy 44 balatoni település 48 fizetős strandja újulhat meg részben idén nyárra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek