Termálvizes dézsában ücsörögve lehet rátalálni az alpesi wellness ízére

Termálvizes dézsában ücsörögve lehet rátalálni az alpesi wellness ízére

"Bormioban van egy régi római fürdő - ahol a domboldalon egy nagy forró termál vízzel teli dézsa van, ha kettecskén akarsz ücsörögni a kedvessel. A közelében meg egy nagyobb kőmedence, amiben ülve a havas hegykoszorú fehérsége tárul eléd az azúr égbolttal és a szikrázó napsütéssel" - írta olvasónk kommentben az olasz Terme Bagnia Vecchi fürdőről, amikor a világ legexkluzívabb síterepeiről készítettünk egy listát, köztük a Utah államban található síparadicsommal, amelynek egyik legjobb tulajdonsága, hogy van egy menő kültéri jakuzzija.

Az olvasónk által említett olaszországi Bagni Vecchi Spa-tól 20 perces sétaútra található, a Stelvio Nemzeti Park területén fekvő Bagni di Bormio Courmayeur Resort is pont ilyen romantikafaktorral csábítja vendégeit. Az újragondolt római kori fürdőkultúra és az alpesi wellness minden jótékony hatását itt is a vastag hórétegbe ágyazott meleg vizes dézsákban ücsörögve kell keresni.

 

A nagyobb dézsákba télen is pont így folyik a meleg víz
Galéria: Bagni di Bormio
Fotó: Bagni di Bormio Resort Courmayeur

Domboldalra épített XIX. századi kastély, újragondolt római kori fürdőkultúra és a Dolomitokra néző, lélegzetelállító alpesi panoráma - mindez a dézsákból, az épületet árokszerűen körbeölelő élményfürdőből és a feszített víztükrű medencékből is élvezhető, még a legnagyobb hóesésben is.

 

Galéria: Bagni di BormioFotó: Bagni di Bormio Resort Courmayeur

A hatalmas birtok épületeiben a stukkókkal és freskókkal díszített szobák, a hozzájuk tartozó masszázskáddal és a felfüggesztett kandalló hatású hangulatfokozó lámpásokkal éppúgy megférnek, mint a vastag gerendákkal megtámogatott faburkolatú és bútorzatú, erdei lakra emlékeztető lakosztályok. A két nagyobb hotelből és spa központból álló üdülőkomplexum egyébként mintegy 35 kilométerre fekszik Alta Valtellinától, ahol 2005-ben az alpesi sí világkupát tartották – tesszük ezt hozzá kizárólag az aktuális síszezon kedvéért, még akkor is, ha tudjuk, sokan egy ilyen helyről csak nagyon indokolt esetben mozdulnának ki.

 

Galéria: Bagni di BormioFotó: Bagni di Bormio Resort Courmayeur
Testi és lelki felüdülés egy helyen!

Ha teljes körű kikapcsolódásra vágyik, kitűnő választás a szegedi Hunguest Hotel Forrás**** és Napfényfürdő Aquapolis, ahol minden korosztály megtalálja a maga kikapcsolódását. A kalandra hívó óriáscsúszdák mellett remek őszi feltöltődést nyújt Csendes wellness részlegünk, ahol kényeztető masszázsokkal, illatos szaunaszeánszokkal garantáljuk a lelki felüdülést.

További információ itt!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek