Lebegő medencét is kap a csillaghegyi strand

Lebegő medencét is kap a csillaghegyi strand

Jövő tavasszal, nyár elején várható a csillaghegyi strandfürdő új fürdőegységének megnyitása, a több mint hárommilliárdos beruházás alapkövét és az időkapszulát csütörtökön tették le - írja az MTI.

Fotó: Budapest Gyógyfürdői és Hévízei

 A beruházással a négy évszakossá váló strandfürdő új épületét wellness részleggel, szaunavilággal, gyerekbirodalommal és étteremmel szerelik fel, és a fürdőt a sportolók részére, elsősorban az utánpótlás neveléséhez szükséges feltételeknek megfelelően alakítják ki.

"Hét szinten épül majd meg a fürdő, összesen hétezer négyzetméternyi fürdőterületet építenek be tizenegy medencével" - fogalmazott Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt. vezérigazgatója. A strand három szabadtéri medencéje is megmarad. A fürdő egyik éke lesz egy Barcsay Jenő által készített mozaik, amelyet a hamarosan lebontandó régi újpesti fürdőből hoznak majd át.

Az új fürdő legfelső szintjét a szaunavilág foglalja majd el a városra néző terasszal és egy látványos medencével, amelyet kiugrasztanak az épületből, tehát olyan hatást fog kelteni, mintha a levegőben lógna - teszi hozzá a Turizmus.com.

Fotó: Turizmus.com
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek