Féláron látogatható az egymilliárdos balatonfüredi uszoda

Mától látogatható Balatonfüred új uszodája. A 33 méteres medencével, tanmedencével és wellness részleggel ellátott létesítmény egyelőre próbaüzemben, félárú belépőkkel 8-16 óra között fogadja a vendégeket.

 

Fotó: Balatonfüred.hu

A városi uszoda a tervezetthez képest jókora késéssel készült el. A 33 méteres medence, wellness részleg, oktató medence, masszázs, mobil nézőtér és büfé várja a látogatókat. A négycsillagos szolgáltatásokat nyújtó uszoda nyugati szárnyához egy szálláshellyel is rendelkező, kézilabda utánpótlás-nevelő központ épül - írja a Hírbalaton.

 

Fotó: Balatonfüred.hu

Több lépcsőben zajlik majd a beüzemelés, az egy hónapos próbaüzem alatt féláron lehet látogatni az uszodát. A két infra szaunát, finn szaunát, gőzkabint, pezsgőfürdőt tartalmazó wellness is tesztüzemmódban használható.

Az uszoda nyugati szárnyát teljes hosszában üvegfal alkotja, ez előtt kapott helyet a 200 fő befogadására alkalmas mobil lelátó. A külső falakat egyedi eljárással burkolták be, egy rácsszerkezet kazettáiban füredi köveket helyeztek el, ezt a módszert először alkalmazták az országban.

 

Fotó: Balatonfüred.hu

A belépés karórás rendszerben történik. A felnőtt belépő 1200 Ft, a diák 900 Ft, míg a gyermek/nyugdíjas jegy 700 forintba kerül. A balatonfüredi lakcímmel rendelkezők kedvezményes, 900 forintos belépőt válthatnak. A családi belépő (két felnőtt, egy gyerek) 2600 forintba-, a tíz alkalmas felnőtt bérlet 10 ezer forintba-, a diák 7 ezerbe-, a nyugdíjas/gyermek 6 ezer forintba kerül, míg a fürediek 8 ezer forinttért vehetik meg a bérletet. Három éves korig a belépés ingyenes. A wellness szolgáltatásokat (gőzfürdő, jakuzzi, szauna) a felnőttek 900 forintért vehetik igénybe.

 

Fotó: Balatonfüred.hu

Az összesen egymilliárd forintból épült, 3200 négyzetméteres, háromszintes épületben edzhetnek majd az idei magyarországi Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság úszószámainak versenyzői is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek