» MedSpa

Reformétteremmel és fitobárral bővül az igali fürdő

| | Nem érkezett még hozzászólás

Néhány hete írtunk arról, hogy Igalt, Somogy megye első, és egyben Magyarország 26. minősített gyógyhelyévé választották. Ráadásul az ehhez szükséges vizsgálat során a hely adottságainak és mikroklímájának köszönhetően, a zaj- és levegőtisztasági értékekben is kimagaslóan jó eredményeket ért el. „Fürdőnk olyannyira természet közeli, hogy nálunk még gyakran láthatnak a vendégek a fákon ugráló mókusokat és énekelő madarakat is, miközben Európa egyik legjobb összetételű gyógyvizében fürdenek” –  fogalmazott Gellért Attila, a fürdő marketingvezetője a Turizmus Panoráma cikkében, amelyben az idén gyógyhellyé nyilvánított fürdővárosok jövő évi fejlesztési terveit gyűjtötték össze.

A gyógyhely minősítés megszerzése várhatóan vendégforgalom növekedést hoz Igalnak. Több nyugat-európai egészségbiztosító megtéríti ügyfeleinek a magyarországi gyógykezelés költségét, amennyiben az gyógyhelyen valósul meg, így azt remélik, a külföldről érkező vendégek száma is emelkedik. A minősítés megszerzésének egyik célja volt, hogy támogatási kérelmet nyújthassanak be a gyógyhelyek számára kiírt pályázaton, mert ahhoz, hogy látványosan emelkedjen az ideérkezők száma, további fejlesztésekre lesz szükség.

Ezért új szolgáltatásokkal szeretnék bővíteni a fürdő kínálatát. Közel egymilliárd forintból alternatív gyógyá­szati és szabadidőközpont létesítését tervezik. Helyet kap az új, 2500 négyzetméteres épületben reformétterem, fitneszterem, fitobár (saláta alapú ételekkel), kávézó, ajándékbolt, konferenciaterem is.

Az Igali-Gyógyfürdőt egyébként idén az Év fürdője versenyben Somogy megye legnépszerűbb fürdőjének választották a szavazók. Az alábbi galériánkban falinaptárszerűen láthatja a fürdőt a különböző hónapoknak megfelelően.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Advent Németországban Ahol ízlelőbimbóinkat a karácsonyi sütemények, a forralt bor és a helyi specialitások kényeztetik.

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.