4 milliárdból épülhet meg Sóstógyógyfürdő legújabb szállodája

A nyíregyházi önkormányzat megbízást adott a 4 milliárd forintért épülő négycsillagos sóstógyógyfürdői szálloda kiviteli terveinek elkészítésére.

A szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely 2013-ban gyógyhellyé minősített városrészében egy több mint kilencezer négyzetméter alapterületű, 122 szobás szálloda épül, amelynek megnyitása 2018. áprilisában várható, mondta Rendes Sándor szóvivő az MTI-nek.

A létesítmény vázlat-, építési engedélyes, valamint kiviteli tervei 2017. január végéig készülnek el.

A szóvivő tájékoztatása szerint a négycsillagos szállodában 204 személyes, négy részre osztható konferenciatermet, lobby-és látványbárt, valamint business sarkot is létrehoznak. Emellett wellness- és fitness részleget, gyermek élményszigetet, valamint ajándékboltot is berendeznek.

A szállodához mélygarázs épül 92 gépkocsi-beállóval, a felszínen további 77 parkolóhelyet, illetve kerékpártárolót alakítanak ki.

A nyíregyházi önkormányzat a Modern városok program keretében a kormánnyal kötött együttműködési megállapodás szerint Sóstógyógyfürdőn a szállodaépítés mellett tovább fejlesztheti a múzeumfalut és az állatparkot is a következő években. Az üdülőhely három beruházásának fejlesztési támogatási kerete meghaladja a 12 milliárd forintot.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az egykori Krúdy Szállóban, jelenleg Krúdy Vigadó nevet viselő épületben ötcsillagos színvonalú szállodai-szórakoztatóközpont jön létre 2017 nyarára. Az 1911-ben eklektikus stílusban épült, az elmúlt 25 évben többnyire üresen álló műemléképület eredeti funkcióját állítják helyre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek