Gyógyfürdő extrákkal: így dobja fel a termálvízben ücsörgést

Szívesen sörözne medencében ázva, vagy inkább beleülne egy kád sörbe? Panorámára vágyik? Unja a szokványos masszázsokat? Mindre van javaslatunk!

A gyógyfürdőkben eltöltött idő jót tesz testünknek és lelkünknek is. Néha azonban nem árt újítani. Kipróbálni olyasmit, amit eddig nem tettünk, vagy feldobni olyan extrákkal a fürdőzést, mint például amit egy pazar, Budapestre és a Dunára néző kilátás nyújt. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogyan tudja másképp eltölteni az időt, miközben épp regenerálódik, vagy fájó tagjait áztatja.

Spirit pihenés
A víz nyugtató hatása köztudott, az emberben kellemes, ellazító érzést kelt a vízben való tartózkodás. A termálvizek hatékony kiegészítői az egészségtudatos pihenésnek. A kikapcsolódásra fordított napokat időről időre érdemes összekapcsolni a wellness-en túlmutató egészségmegőrző programmal: orvosi konzultációval, állapotfelméréssel, vitalizáló- vagy gyógykezelésekkel.(X)


Fürdőzés panorámával

Ha nyomasztja a bezártság, vagy már unja a fürdő falát bámulni, akkor váltson: válasszon szabadtéri medencéket. Igen, most ősszel is! Persze óriási a felhozatal, és az sem mindegy, mit látunk. Ezért szemezgettünk egy kicsit.

Rudas, tetőtéri medence

Az Erzsébet híd budai hídfőjénél található Rudas a legkézenfekvőbb megoldás, ha fürdőzésről és panorámáról van szó. Egyszerűen fenséges látvány nyílik innen a Dunára, a hidakra és a pesti oldalra, különösen esténként. A Rudas megannyi szolgáltatása körül mi talán ezért a tetőterasz medencéért szeretjük a legjobban.

Lenyűgöző kilátás a Rudasból
Galéria: Gyógyfürdők extrákkal
Fotó: facebook/Rudas

Visegrád, Silvanus

Szintén Duna, csak egy kicsit északabbra. A Silvanus Hotel wellness részlegében található ez a medence, ahol a vízben ücsörögve szemlélhetjük a Duna-kanyart. És ha nem lenne elég, hogy a kilátás szinte felháborítóan szép, a medence teljes zöldövezetben van, mediterrán hangulatot árasztó virágokkal körbevéve, és még egy kis vízköpő is van a közepén. Ez a medence télen nem üzemel és ősszel is időjárás függvényében döntenek arról, hogy mikor zárják le, viszont a Silvanus beltéri medencéiből ugyanez a látvány jár a fürdőzés mellé.

Kilátás a Dunára, Visegrádon a Silvanusban
Galéria: Gyógyfürdők extrákkal
Fotó: Gyovai Istvan / facebook/Hotel Silvanus

Gyopárosfürdő, a misztikum

Persze nyáron sem rossz a nemrégiben hivatalosan is gyógyhellyé nyilvánított Gyopárosi Fürdőben, de az igazi élményt a már hűvös, vagy egyenesen hideg őszi és téli esték adják. A kültéri termálmedence vize, az abból felszálló pára, és a pára mögött misztikusan felsejlő fák és Gyopárosfürdő ikonikus tornya olyan, mintha egy rejtelmes szigeten lennénk. És ezt az élményt akár éjszakába nyúlóan is élvezhetjük szombatonként, amikor éjszaka is fürdőzhetünk Gyopárosfürdőn.

A felszálló párával lesz igazán misztikus a hangulat a Gyopárosfürdő strandon
Galéria: Gyógyfürdők extrákkal
Fotó: kontiki / Indafotó

Dorbézolók figyelmébe

Sörfürdő, azaz beerspa

Az alkohol kis mennyiségben, és jó minőséget fogyasztva, kimondottan támogatja az ellazulás folyamatát. Néhány italnak azonban nemcsak az idegekre van nyugtató hatása, hanem például a bőrre és a reumatikus fájdalmakra is – persze ehhez elsősorban külsőleg kell ezeket alkalmazni. Pontosan erre épít a beerspa: a komló amellett, hogy az egyik legnépszerűbb ital alapanyaga, sokoldalú gyógynövény is. Nyugtat, lazít és fertőtlenít.

Beerspa, hozzávalók
Galéria: Gyógyfürdők extrákkal
Fotó: Juhasz Istvan / Facebook/Beerspa

Kimondottan hatásosnak bizonyul irritált bőr kezelésében, reumatikus görcsök és fájdalmak feloldásában, és amúgy magas vitamin- és ásványi anyag tartalma miatt nem csak az irritált bőrűeknek ajánlják. Ha kedve támadt kipróbálni, Budapesten, a Széchenyi fürdőben ülhet bele hatalmas dézsányi komlós lébe, ami ugyan nem ténylegesen sör, de majdnem minden összetevője egyezik vele.

Feltöltődne? Lazítana? Finom falatokra vágyik?
Őszi termálfürdőzés, frissítő élménymedencék, forró szaunák, korlátlan all inclusive étel-italfogyasztás – az hűvösebb hónapokban is csodát tesz testével-lelkével egy wellness hétvége. Tervezze be már most a kényeztető wellness élményeket a Danubius szállodáiban Budapesten, Hévízen, Bükön és Sárváron! Őszi wellness ajánlatok akár 25% kedvezménnyel! (X)


Talán kellemesebb is gyógynövényes illatú vízben ücsörögni, mint sörszagban. Dézsában ücsörgés közben pedig, hogy ne csak kívülről kényeztesse a komlós lé, saját magának csapolhat cseh sört, a hordók mellett található sörcsapból. És hogy fejre ne álljon, még kis sörkorcsolyával is kedveskedik a fürdő személyzete a sörben ázóknak. Részleteknek utánanézni és bejelentkezni itt tud

Ücsörögjön egy kád sörben!
Galéria: Gyógyfürdők extrákkal
Fotó: Juhasz Istvan / Facebook/Beerspa

Ha azonban arra vágyik, hogy ténylegesen elmerülhessen a sörhabban, irány Ausztria, Tarrenz városa Tirolban. Itt a Bauerei kastélyban ténylegesen sörben ücsöröghet, sőt, akár úszhat is. 


Bódító masszázsok

Nem annyira szokványos, ha italokat, főleg röviditalokat használnak masszázshoz alapanyagnak, de végül is van benne valami. Az alkohol bőrre kenve élénkítő hatású, vitalizáló, roboráló, vérbőség fokozó, persze nagyon nem mindegy, hogy mit és hogyan kennek ránk.

Nekünk két ajánlat tetszett meg nagyon, az egyik Gyulán, a Wellness Hotel Gyulában: unicumos és pálinkás masszázs, a másik Gyopárosfürdőn, a termálfürdőben a szilvapálinkás masszázs, nyírfavessző pakolással, és levezetésképpen vörösboros-fahéjas kezeléssel. Bővebben ez utóbbi nincs kifejtve, így nem tudunk bővebb felvilágosítást adni arról, hogy mit is kell csinálni a fűszeres borral: két esélyes, vagy magunkra önteni, vagy elfogyasztani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek