» MedSpa

Újabb szabadstrand nyílik Bécsben

| | Nem érkezett még hozzászólás
Idén júliustól újabb szabadstrand várja a hűsölni vágyókat az Alte Donaunál, Bécsben. A hatezer négyzetméteres fürdőhelyen lesz nádas, úszkálnak majd halak, ugrálnak békák, de a strandot padokkal, asztalokkal és ivókúttal is felszerelik.

„Míg a többi osztrák tartományban egyre kevesebb helyen lehet ingyen lemenni a tavak partjára, addig Bécsben ez éppen ellenkezőleg történik. Korábban elzárt vízparti pihenőhelyeket nyitunk meg a lakosság előtt, így ingyenesen biztosítunk számukra fürdőzési és pihenési lehetőséget” – idézi a közlemény Ulli Sima környezetvédelmi városi tanácsos szavait az Alte Donau partjára tervezett újabb szabadstrand kapcsán.

Ulli Sima környezetvédelmi városi tanácsos az ArbeiterInnenstrand megnyitóján
Ulli Sima környezetvédelmi városi tanácsos az ArbeiterInnenstrand megnyitójánFotó: Christian Fürthner / PID

A hatezer négyzetméteres, Strombucht nevet viselő szabadstrandot a Wienstrom Kulturális- és Sportegyesület egykori strandja helyén alakítják ki. A területen található épületet elbontják, felfrissítik a gyepet és a vízparti részt. A tervek szerint a strandot természetközeli módon alakítják át, így megmarad a számtalan halnak és kétéltűnek életteret biztosító nádas, miközben árnyékot adó fűzfákat és nyárfákat is ültetnek. A látogatók kényelmét padok, asztalok, ivókút és külön vizesblokk szolgálja. A Dampfschiffhaufen Nr. 10. címen található fürdőhely könnyen megközelíthető az U2-es metróval, valamint a 92A és 92B jelű buszokkal.

A város tulajdonában lévő területen nem ez az egyetlen fejlesztés: tavaly májusban egy 23 ezer négyzetméteres területet alakítottak ki szintén szabadstrandként. Ez az ArbeiterInnenstrand, amely évtizedek óta a legnagyobb, városlakóknak átadott zöldterületnek számít. Mindkét fejlesztés az Európai Unió társfinanszírozásával, a LIFE+ Alte Donau nevű projekt keretében valósul meg, amely 2013-ban kezdődött és 2017-ig tart.

Az új szabadstrand, a Strombucht látványterve
Az új szabadstrand, a Strombucht látványterveFotó: MA 45

A 3,6 millió eurós összköltségvetésű program célja, hogy a bécsiek egyik kedvenc fürdőző- és pihenőhelyének számító, 1,6 négyzetkilométeres Alte Donau-t értékes élettérként is megőrizzék az élővilág számára. Ezért például a hínárt csak egyes területeken kaszálják, míg máshol érintetlenül hagyják, hogy legyen búvóhelyük a kis halaknak. A vízminőség megőrzése érdekében pedig 2016 júniusától egy biológiai talajszűrőn keresztül friss, tápanyagban szegényebb vizet vezetnek a Neue Donauból az Alte Donauba, hogy ezzel pótolják a mederfenék hiányzó vízdinamikáját.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
3 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
3 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
8 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.