Régóta várták a zuglóiak: idén tényleg megújul a Paskál strand

Sőt, nemcsak megújul, de négy évszakossá alakul át a Paskál. Közben még tart a Palatinus felújítása is, ugyanakkor a Dagály és a Széchenyi fürdő a medencében ücsörgőknek hatalmas LED falakon keresztül közvetíti az Olimpia és az UEFA kupa eseményeit. Szombaton indul a strandszezon, mutatjuk, mivel készülnek a fővárosi fürdők.

 

A strandszezon április 30-án kezdődik, ekkor nyit a Palatinus, a Dagály fürdő strandterülete és ekkor indul a Gellért fürdő hullámszolgáltatása is. A Csillaghegyi és Paskál strandok május 28-án, a Római strand és Pünkösdfürdő június 4-án nyitnak.

Kibővül a Paskál

Július közepén adják át a Paskál fürdő fejlesztését, melynek eredményeként Budapest egy újabb, egész éven át nyitva tartó fürdővel gazdagodik. Itt egy közel 1400 m2 alapterületű, új fürdőépületet alakítottak ki, amelyet egy közel 900 m2 területű pince és tetőterasz egészít ki. A fedett földszinti részen tanmedence, babamedence, gyógymedence, vízi-bár, és kinti-benti élménymedence is lesz.

Itt a jobb felső sarokban lévő új épületet érdemes figyelniFotó: BUDAPEST GYÓGYFÜRDŐI ÉS HÉVIZEI ZRT.

Az átalakítás a jelenlegi egybeépített rombusz, illetve téglalap alakú medencék szétválasztását is jelenti. Utóbbi nyitott úszómedenceként a jövőben télen is üzemelni fog. De épülnek szaunák, kezelőhelyiségek, és egy speciális, geotermikus szauna is. Nemcsak felújítják, de átalakítják a stand medencéit és öltözőit is. Az új fürdőegység megnyitásáig a strandra továbbra is 1400 Ft-os egységes jegyáron lehet bejutni.

Megújul a Palatinus is

A Palatinus strand területén is zajlik a fejlesztés, amelynek célja a főépület felújítása és funkcióbővítése. A tervek között szerepel egy alagsori wellness és fitness részleg kialakítása, mellette a szükséges kiszolgálóterek (öltöző-, mosdó-, és személyzeti területek) kiépítésével együtt, miközben az épület egészét akadálymentessé alakítják át. A strandszezon idején használatos öltözőterületek és vizesblokkok szintén megújulnak, az itt található műemlékileg védett kabinokat restaurálják, és az épület homlokzatát az eredeti Janáky-féle tervek szerint újítják fel.

Palatinus megújuló főépületeFotó: BUDAPEST GYÓGYFÜRDŐI ÉS HÉVIZEI ZRT.

A leromlott állapotú vendéglátó-kiszolgáló egység (volt Imi büfé) egyes részeit már lezárták, de a beruházás során nemcsak az épület újul meg, hanem annak közvetlen környezete is. A tetőszinten található területet a nyári táborok résztvevőinek alakítják ki, így rossz idő esetén is tudnak programokat biztosítani a gyerekek részére. A termálmedencét lefedik, ami napsütéses időben árnyékot ad, a strandszezonon kívül pedig tovább növeli a fürdőzök komfortérzetét. A Palatinus strandon a felújítás miatt a szekrények mellett fogasolóban biztosítják az átöltözés és a ruhatárolás lehetőségét. A megújult fürdőt 2017.második negyedévében adják át.

Olimpia a medencéből

Bár a Dagály strandon az úszóközpont építése miatt megszűnik a gyerek- és tanmedence, ezen a nyáron a strandolók a medencében ülve egy 12 nm-es LED falon keresztül követhetik az UEFA Labdarúgó Európa Bajnokság és az Olimpia eseményeit. Ugyanez a lehetőség várja a Széchenyi fürdőbe látogatókat is, ahol ugyanekkora LED falat állítottak fel.

Árak, programok

A Palatinus és a Dagály strand árai változatlanok, a Csillaghegyi, Római és Pünkösdfürdői strandbelépőket 100 forinttal emelik, de továbbra is vehetünk külön gyerek, diák, nyugdíjas jegyeket, és kedvezményes családi belépőket. A Csillaghegyi strandra idén is 1000 forintos egységes áron juthatunk be.

A nyári hétvégéken mind a hat strandon szórakoztató programok, aquafitness és egyéb sportolási lehetőségekkel is várják a látogatókat, erről bővebben itt. Július 29-én a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére idén is megrendezik a Strandok Éjszakáját, melyhez a Budapest Gyógyfürdői Zrt. idén a megújuló Paskál strand is programokkal csatlakozik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek