Víz nélkül maradhat egy soproni wellnesshotel

Korlátozza a vízellátást a soproni Hotel Fagus-ban a szolgáltató a közműtartozások miatt, így a wellness szálloda nem lesz képes az üzemszerű működésre.

A korlátozásról szóló információkat a hotel tulajdonosa, a Resideál Zrt. közölte hétfőn az MTI-vel a szolgáltató tájékoztatása alapján. A közlemény szerint a Soproni Vízmű Zrt. a felhalmozódott díjtartozások miatt korlátozza a víziközmű szolgáltatásokat.

Fotó: Hotel Fagus

A korlátozás az eddigi üzemeltetővel, a Creatív Hotel Consulting Kft.-vel hosszú ideje fennálló jogvita egyik következménye. A kialakult helyzet miatt keletkező károkért, így például a befizetett előlegek visszafizetési kötelezettségért szintén az üzemeltetőt teszi felelőssé a Resideál.

A kialakult helyzet miatt keletkező károkért, így például a befizetett előlegek visszafizetési kötelezettségért is az üzemeltetőt teszi felelőssé a Resideál.

Az MTI kérdésére a tulajdonos üzleti titokra hivatkozva nem közölte, hogy mekkora összegben tartozik az üzemeltető a víziközmű vállalatnak.

Rádonyi László, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója az MTI megkeresésére megerősítette, hogy február 2-tól szüneteltetik a vízszolgáltatást a szállodában.

Elmondása szerint az idén január 18-án küldték el a tulajdonosnak a második fizetési felszólítást. Ebben szerepelt, hogy amennyiben a tartozást nem rendezik, úgy szüneteltetni fogják az ivóvízellátást. A szálloda külön tűzivízmérővel is rendelkezik, ám ezt biztonsági okokból nem fogják leszerelni, tette hozzá.

Az MTI többször is kereste a Creative Hotel Consulting Kft. ügyvezető igazgatóját, sikertelenül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek