Újra megnyílik a tapolcai termálvizes strand

Kilenc évig volt zárva, elvileg júniusban átadják. Az úszómedence élményelemekkel bővül, ezenkívül lesz gyerekmedence és termálmedence is.

Újra megnyitják nyáron a tapolcai termálvizes strandfürdőt. A létesítményt a 2007-es szezon után zárták be, miután az önkormányzatnak nem volt pénze elvégezni a szükséges felújításokat, számolt be a termalonline.hu. A fürdő nagyon rossz állapotba került, hamar visszafoglalta a természet.

Fotó: veol.hu / Tapolcai Önkormányzat

 Néhány évvel ezelőtt döntés született a strandfürdő felújításáról, amire a város 250 milliós állami támogatást szerzett, ezt 180-200 milliós önrésszel egészítik ki. A veol.hu decemberben már arról számolt be, hogy az építkezés a terveknek megfelelően halad. Működőképes a termálkút, végeztek a medencék aljzatának betonozásával, elkezdték a medencék és a csúszdatorony vasbeton szerkezetének építését. Jelen állás szerint tartható a termálstrand júniusi műszaki átadása.

Az úszómedence egyik felét élményelemekkel szerelik fel, ezenkívül egy gyerekmedencét és egy két részre osztott termálmedencét alakítanak ki. Utóbbi egyik fele ülőmedenceként fog működni, a másik fele a csúszda érkezőmedencéje lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek