» MedSpa

Gyógynövényes szépségkastély nyílt a Tokaji borvidéken

| | Nem érkezett még hozzászólás

Új, izgalmas attrakcióval bővült a Tokaji borvidék: a nemrégiben megújult 250 éves tarcali Terézia-kápolna és tanösvény, illetve a hamarosan megnyíló interaktív bormúzeum mellett már egy gyógynövények rejtelmeibe bevezető kastélyt is meglátogathatunk Tolcsván. A 17. századi kiskastélyban a szépségközpont, a múzeum és a teázó mellett egy műhely is helyet kapott, ahol mi magunk is kipróbálhatjuk a kozmetikai termékek elkészítését.

A világörökségi Tokaji borvidéken, Tolcsván nyílt meg a Helia-D Herba-Kastély Gyógynövény- és Szépségközpont. A központnak otthont adó épület egy 17. században épült kiskastély, melynek 178 millió forintos uniós támogatásból állították vissza eredeti pompáját.

A kastélyparkban illatozó gyógynövények közt végigsétálva, majd a kastélyba belépve, régi gyógynövény-nyomatokkal, metszetekkel díszített falak közt haladva a ritkaságokat felvonultató gyógynövény-könyvtárba juthat el a látogató. A könyvtárral szomszédos három interaktív kiállítótér pedig interaktívan mutatja be a szépségápolás történetét a gyógyfüvek gyűjtésének hagyományától indulva a magyar kozmetikai ipar történetén keresztül a Helia-D jelenéig, felvonultatva a hazánkból és a borvidékről induló kozmetikai világsikereket is.

A kísérletező kedvű, kozmetikumkészítésére is vállalkozó látogatók a kozmetikai műhelyben próbálhatják ki magukat, ahol a napi foglalkozások mellett igazi kuriózumokat bemutató tematikus kozmetikumkészítő napok is várják majd a tanulni vágyókat. Itt akár a Mádi Mátka szappanfőzési titkait is elleshetjük, vagy éppen egy parfümőr illatlaboratóriumát is felfedezhetjük.

Nem lenne teljes a szépségkastély kezelőhelységek nélkül: ezekben növényi alapú Helia-D Professional és a Zelka natúrkozmetikumokkal kényeztetik a vendégeket. Mivel borvidéken járunk, akár asszúeszenciás kezelést is választhatunk.

A látogatást finom, gőzölgő gyógytea vagy egy pohár tokaji bor elkortyolásával zárhatjuk. A teázó-borozó boltívei alatt persze nem csak iszogatni lehet: a gyógyfüves helyi termékektől egy finom eleganciával komponált borvacsoráig terjed az ételkínálat. És hogy élményeiből másnak is adhasson, a saját készítésű kozmetikumok mellett a teázó stelázsijáról is választhat egy-egy gyógyfüves terméket a távozó, de reményeink szerint visszavágyó vendég – fogalmaz a szépségkastély közleménye.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Téli üdülés? Stájerországban az egész család számára sokszínű élményt nyújt. Fedezze fel!

Lilla79 új galériát hozott létre
Dalmácia
1 órája
cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.