» MedSpa

Gyógynövényes szépségkastély nyílt a Tokaji borvidéken

| | Nem érkezett még hozzászólás

Új, izgalmas attrakcióval bővült a Tokaji borvidék: a nemrégiben megújult 250 éves tarcali Terézia-kápolna és tanösvény, illetve a hamarosan megnyíló interaktív bormúzeum mellett már egy gyógynövények rejtelmeibe bevezető kastélyt is meglátogathatunk Tolcsván. A 17. századi kiskastélyban a szépségközpont, a múzeum és a teázó mellett egy műhely is helyet kapott, ahol mi magunk is kipróbálhatjuk a kozmetikai termékek elkészítését.

A világörökségi Tokaji borvidéken, Tolcsván nyílt meg a Helia-D Herba-Kastély Gyógynövény- és Szépségközpont. A központnak otthont adó épület egy 17. században épült kiskastély, melynek 178 millió forintos uniós támogatásból állították vissza eredeti pompáját.

A kastélyparkban illatozó gyógynövények közt végigsétálva, majd a kastélyba belépve, régi gyógynövény-nyomatokkal, metszetekkel díszített falak közt haladva a ritkaságokat felvonultató gyógynövény-könyvtárba juthat el a látogató. A könyvtárral szomszédos három interaktív kiállítótér pedig interaktívan mutatja be a szépségápolás történetét a gyógyfüvek gyűjtésének hagyományától indulva a magyar kozmetikai ipar történetén keresztül a Helia-D jelenéig, felvonultatva a hazánkból és a borvidékről induló kozmetikai világsikereket is.

A kísérletező kedvű, kozmetikumkészítésére is vállalkozó látogatók a kozmetikai műhelyben próbálhatják ki magukat, ahol a napi foglalkozások mellett igazi kuriózumokat bemutató tematikus kozmetikumkészítő napok is várják majd a tanulni vágyókat. Itt akár a Mádi Mátka szappanfőzési titkait is elleshetjük, vagy éppen egy parfümőr illatlaboratóriumát is felfedezhetjük.

Nem lenne teljes a szépségkastély kezelőhelységek nélkül: ezekben növényi alapú Helia-D Professional és a Zelka natúrkozmetikumokkal kényeztetik a vendégeket. Mivel borvidéken járunk, akár asszúeszenciás kezelést is választhatunk.

A látogatást finom, gőzölgő gyógytea vagy egy pohár tokaji bor elkortyolásával zárhatjuk. A teázó-borozó boltívei alatt persze nem csak iszogatni lehet: a gyógyfüves helyi termékektől egy finom eleganciával komponált borvacsoráig terjed az ételkínálat. És hogy élményeiből másnak is adhasson, a saját készítésű kozmetikumok mellett a teázó stelázsijáról is választhat egy-egy gyógyfüves terméket a távozó, de reményeink szerint visszavágyó vendég – fogalmaz a szépségkastély közleménye.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

szalay3 új galériát hozott létre
Szlovákia, Stará Ľubovňa (Ólubló), SzG3
18 órája
szalay3 új galériát hozott létre
Szlovákia, Levoca (Lőcse), SzG3
18 órája
cobranco élménybeszámolót írt
"Haramiák földjén" (Déli-Kárpátok)
2 napja
rallymax élménybeszámolót írt
Alpokon át 11. nap
3 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.