Szaunázni tanítanak a fürdők a Fürdőkultúra Napján

A Magyar Fürdőkultúra Napját minden év októberének második szombatján ünnepeljük, amely idén október 10-re esik. Ezen a napon a fürdők a szaunázás jelentőségére és a szaunakultúrára hívják fel a figyelmet.

 

A Magyar Fürdőszövetség legújabb kampánya a hazai fürdőket arra ösztönzi, hogy a Magyar Fürdőkultúra Napja kapcsán minél több tájékoztató és kiegészítő programot szervezzenek vendégeiknek. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szaunázás helyes folyamatára, ismeretanyagot közvetítsenek a szaunázás történetéről és a szaunázás higiéniájának fontosságáról.

Fotó: Magyar Fürdőszövetség

A Magyar Fürdőkultúra Napján a fürdők különleges szauna felöntésekkel, hosszabb nyitva tartással, a fürdők közel fele néhány százalékos kedvezményes belépődíjjal vagy olcsóbb szaunázási lehetőségekkel várja a látogatókat. Számos fürdő külön iskolai csoportoknak is tart előadásokat és vezetett fürdőbejárást szervez. Idén 47 fürdő, gyógyfürdő csatlakozott a kezdeményezéshez, az egyes fürdők programjairól a szövetség weboldalán vagy Facebook oldalán olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek