Már fürödhetünk a Balatonban

Már fürödhetünk a Balatonban

Bár a Balaton vize még csak 17 fokos, a strandüzemeltetők felkészültek a nyitásra és az előző évi rendkívül csapadékos nyárhoz képest idén jobb szezonra számítanak – számolt be Győrffy Árpád, a balatoni strandokról információkat közlő Balatontipp.hu főszerkesztője az MTI-nek.

A karbantartási munkákon kívül van, ahol partfalat is emeltek, máshol homokos plázst alakítottak ki, vagy sétányokat, új vizesblokkot, esetleg kerékpártárolókat építettek. Még több helyen lesz a mozgássérültek vízbe jutását segítő szerkezet is, és akad ahol vízilabda pályát, vagy vízi kalandparkokat hoznak majd létre.

A fizetős strandokon az árakat a korábbi szinten próbálják tartani, a korábban ingyenes strandok pedig ezen a nyáron is azok maradnak. A pénztárakat legkorábban Siófokon és Balatonalmádiban nyitják meg a hivatalos strandszezon indulásakor, május 15-én, a legkésőbb fizetőssé váló strandokon pedig csak az iskolai szünet kezdetétől kérnek majd belépőt. A strandok többsége már most is látogatható és sok helyen már a büfék is üzemelnek.

A balatonlellei Napfény strandFotó: tapir / Indafotó

 

A napi felnőttjegy továbbra is a siófoki nagystrandon lesz a legdrágább, a főszezonban 1000 forint, ami egyébként hat éve változatlan. Keszthelyen az elmúlt években már megtették, és idén újabb 10 százalékkal csökkentették az árat, így 800 forintba fog kerülni a belépés a Városi strandra. A füredi Esterházy strandon a tavalyi árakkal indul a szezon, ami a főszezonban 980 forint volt. Más strandokon esetenként előfordulhatnak kisebb emelések, de jellemzően 450-750 forint között maradnak a felnőtt napi belépődíjak. A gyerekektől, a diákoktól és a nyugdíjasok általában ennek 50-60 százalékát kérik majd és egyre több helyen vezetnek be családi jegyet is. Jellemzően meghosszabbították a pénztárak nyitva tartási idejét, de ezeken a helyeken az utolsó órákban általában csökkentett áron lehet majd strandolni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek