A 7 legbizarrabb wellness-kezelés: madárszartól a csiganyálkáig

Csigás arckezelés hetvenezerért, kígyós masszázs harmincezerért, madárszarból előállított arcpakolás ötvenezerért. Ezek a világ legfurcsább kozmetikai kezelései. És nemcsak hogy többségük meglehetősen gusztustalan, legalább jó drágák is.

Aki a tavaszi megújulás jegyében a fürdőzésre és kozmetikai kezelésekre szavaz, ellátogathat klasszikus gyógyfürdőkbe és luxus spákba, vagy kipróbálhatja a hazai hotelek legújabb böjtcsomagjait is. (majd ide sáriéra link) De mihez kezdjenek, akik már minden megszokott opciót kimerítettek, és valami különlegességre vágynak? Például, próbálják ki a világ legbizarrabb kezeléseit kígyós hátmasszázstól a bikaspermás hajpakolásig. Vagy ne.

Halpedikűr

Mi ez? Gyűjteményünk legártatlanabb kezelése, amiről már biztosan mindenki hallott: ez az Európában és Ázsiában is népszerű halpedikűr. A kezelés lényege, hogy lábunkat édesvízi doktorhalakkal teli tartályba dugjuk, a halak pedig leeszegetik az elhalt hámsejteket a lábunkról. A kezelés végén pedig egy masszőr gyúrja át immáron selymes alsó végtagjainkat. Bár még nem próbáltuk, azt hallottuk, csiklandós lábúaknak nem a legjobb élmény.

Nyam nyam
Galéria: Bizarr kezelések
Northfoto

 Hol lehet kipróbálni? Budapesten a belvárosban például itt, vagy itt is.

Mennyiért? Egy félórás kezelés 4800 forint, ha masszázst és krémezést is kérünk, 5800 forintba kerül. Aki pedig kedvet kapott, potom kétszázezer plusz áfáért saját halpedikűr készletet is vásárolhat otthonra ötven doktorhallal. (Egyébként, egy darab doktorhal 690 forintba kerül – jó drága lehet az az akvárium meg a sámli.)

Kígyós masszázs

Mi ez? Ha egyszerre bátor, és izomfájdalom is gyötri, próbálkozzon meg a kígyómasszázzsal! Az állítólag egyszerre fájdalomcsillapító és stresszoldó hatású kezelés során több tucat kígyót helyeznek el a delikvens testén, melyek közül természetesen egy sem mérges. A nagyobbak, mint a vörös gabonasikló, vagy királysikló mélyen megdolgozzák a sajgó izmokat, míg a kisebb kígyók lágyan masszíroznak.

Kígyómasszázs bátraknak
Galéria: Bizarr kezelések
Northfoto

 Hol lehet kipróbálni? Izraelben, Haifától nem messze, Ada Barak kígyófarmján.

Mennyiért? Egy hatvan perces kezelés átszámolva kábé 30 ezer forintba kerül.

Piócás arcfeszesítés

Mi ez? A piócákat az ókor óta használják gyógyításra, ám kozmetikai célú felhasználásuk nem egy általánosan bevett dolog. Legalábbis a közelmúltig nem volt az, most azonban állítólag Demi Moore is esküszik jótékony hatásaira. Hogyan kell elképzelni egy ilyen kezelést? Először a máj vagy a hasnyálmirigy táján helyeznek el orvosi piócákat, majd a pióca világos pirosas színű nyálával kenik be az arcot. A végeredmény: puha, kisimult bőr. Tág pórusú, pattanásos bőrre éppúgy ajánlják, mint pirosodásra hajlamos, rosaceás bőrre.

Pióca Galéria:
Bizarr kezelések
Northfoto

 Hol lehet kipróbálni? New Yorkban, a brooklyni Silesian Holistic Centerben végeznek például ilyen piócás arckezelést.

Mennyiért? A Tripadvisor blogja szerint az egyórás kezelés 100 dollárról (kábé harmincezer forint) indul, általában öt-hét alkalom szükséges.

Csiganyálkás arckezelés

Mi ez? Igen, pontosan az, amire az elnevezés alapján gondolnak. A kozmetikus csigákat helyez a vendég arcára, amik aztán vidáman jönnek mennek, miközben antioxidáns, hidratáló hatású nyálkájukkal vonják be a bőrt. Fincsi, mi?

Elviselné az arcán?
Galéria: Bizarr kezelések
Northfoto

 Hol lehet kipróbálni? Japánban, Tokióban a Ci:z.Labo szalonban lehet ilyen kezelésre befizetni.

Mennyiért? A hatvan perces, teljes csigás kezelés masszázzsal kiegészítve mintegy hetvenezer foritnba kerül, úgyhogy jobban jár, ha otthon marad, és a kertben gyűjt pár csigát.

Madárszaros arcpakolás

Mi ez? Nyilván nem ilyen néven hirdetik a szépségszalonok, sokkal inkább az illedelmes fülemüle cseppek (Nightingale-droppings), vagy gésa arckezelés (Geisha Facial) néven találkozhatunk vele. Szóval, ha nem akar madárkakit az arca közelébe engedni, érdemes rákérdezni az ilyen szép fantázianevű kezeléscsomagok tartalmára. Az ürüléket japán fülemüle-farmokon gyűjtik be, majd kiszárítják és fertőtlenítik. Ezt a port rizskorpával elegyítik, az így keletkező arcpakolás tehát nem olyan gusztustalan, mint amilyennek elsőre elképzeli az ember. Egyébként az eljárás több száz éves, anno a japán gésák ezzel tisztították meg arcukat a rengeteg arcfestéktől amit viseltek, és így fehérítették, illetve kondicionálták bőrüket.

Kence-fice
Galéria: Bizarr kezelések
Northfoto

 Hol lehet kipróbálni? Például New Yorkban, a Shizuka Day Spában.

Mennyiért? A kezelés egy órán át tart, és 180 dollárt (mintegy 50 ezer forintot) kérnek érte.

Bikaspermás hajpakolás

Mi ez? "A haj viagrája" – írja róla a Therichest.com. A bikaspermából és keratinból álló pakolás állítólag csodát művel, tökéletesen hidratálja a hajat. A kezelést kínáló londoni szalon állítása szerint nincsen kellemetlen szaga sem.

Hajpakolás
Galéria: Bizarr kezelések
Northfoto

 Hol lehet kipróbálni? Nem hinnénk, hogy túl sokan kedvet kaptak volna, mindenesetre, aki mégis, az a londoni Hari's szalonban próbálhatja ki a kezelést.

Mennyiért? Meglehetősen drágán, mintegy 38 ezer forintért kenik a hajunkra a trutyit.

Méhlepényes arckezelés

Mi ez? A fentiekkel ellentétben ennek a kezelésnek csalóka a neve: ha benevezünk rá, nem fog méhlepény landolni az arcunkon. A manhattani Dyanna Spa új-zélandi birkák magzatvízéből nyert őssejtekkel kevert arcpakolást kínál Placenta Facial, azaz méhlepényes arckezelés néven. Állítólag Jennifer Lopez például imádja.

Mi mindent nem kennek az emberre!
Galéria: Bizarr kezelések
Northfoto

 Hol lehet kipróbálni?Dyanna Spa, New York, Manhattan.

Mennyiért? Egy 90 perces kezelés 85 dollárba (kábé 25 ezer forintba) kerül.

Wellness, ami formába hoz
A tavaszi fáradtság leküzdésére számtalan lehetőség adódik a wellness szállodák háza táján. Lazító termálfürdőzés, frissítő csobbanás, forró szaunák, kényeztető masszázsok nyújtják a megújulás élményét. Az egészségtudatosakat léböjtkúrák, az aktív kikapcsolódás híveit mozgásprogramok, bakancsos túrák várják. Válasszon wellness pihenést a Danubius szállodák kínálatából! További információért kattintson ide! (X)
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek