Kettészakadt a fürdők mezőnye: a fedett fürdőknek jobb most

Kettészakadt a fürdők mezőnye - írja a Világgazdaság: a helyi jelentőségűek az időjárás miatt rossz szezont zártak, a nagyobb kapacitású, fedett fürdők viszont növelték árbevételüket.

A lap hétfői cikke szerint megsínylették a júliusi és az augusztusi rossz időjárást a fürdők. A nyári szezon előtt még úgy kalkulált a Magyar Fürdőszövetség, hogy a hazai fürdők árbevétele a 40 milliárd forintot is elérheti az év első nyolc hónapjában, az időjárás azonban közbeszólt, így végül csak a 35 milliárd forintos szintet sikerült megközelíteni. A bevételek döntő hányadát azonban így is a nyári hónapok hozták.

Páth Dániel

 Főleg a kisebb, helyi közönséget kiszolgáló, szabadtéri és kevésbé fejlett turisztikai régióban lévő létesítményeknek romlott az eredményük: a 10 százalékos belépőszám-csökkenés árbevételben mintegy 3 százalékos visszaesést jelent. A nagyobb és fedett fürdők árbevétele viszont átlagosan 8 százalékkal nőtt nyáron, a vendégek száma pedig 3,9 százalékkal - írja a cikkre hivatkozva az MTI.

Tavaly a fürdőüzemeltető társaságok 38,5 milliárd forint nettó árbevételt értek el, melyből 22,3 milliárd forintot tett ki a fürdőszolgáltatások értéke - írta a Világgazdaság.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek