» MedSpa

Az őszi szünetben is vár a Balaton

| | Nem érkezett még hozzászólás
"A Balatonnál ősszel nem lehet semmit csinálni" frázis már rég nem aktuális, magunk is meglepődhetünk, hogy mennyi családos program közül választhatunk. Lehet bringázni, lesz gesztenyefesztivál, és időjárástól függetlenül vár a Zalakarosi Fürdő.

Alig két hét és kezdődik az őszi szünet az iskolákban (október 22 - november 2), úgyhogy ha eddig még nem formáltunk konkrét terveket azt illetően, hogy mit fog gyerekünk csinálni vagy mi mit fogunk csinálni a gyerekkel, itt az ideje. Ha útnak indulnánk mondjuk a Balaton felé, meglepődhetünk, hogy mennyi gyerekes vagy családi program közül választhatunk. "A Balatonnál szeptember elsején vége a szezonnak" frázis már rég nem érvényes.

Tekerjünk a gyerekkel!

A Balaton körüli biciklizni egyre népszerűbb, és szerencsére egyre több helyen lehet kölcsönözni is, például Balatongyörökön a Tourinform irodában (Merida Crossover: 2200 forint vagy CityBike Csepel: 1800 forint), Balatonfüreden pedig a Vitorlás téren lehet ingyen tesztelni az intelligens elektromos kerékpárt. 

Csobbanás ősszel

Ha már a Balaton felé vesszük az irányt, nem maradhat ki a fürdés, és ez akkor sem lehetetlen, ha már nincs igazán strandidő. A környék egyik legnépszerűbb attrakciója, a Zalakarosi Fürdő például a népszerű termésről elnevezett "Tök jó" szlogennel kínál programokat kínál az őszi szünetre, gyakorlatilag minden nap reggeltől estig.

"A beltéri gyermekvilágot tavaly nyitottuk meg, és nemcsak a gyerekek imádják, hanem a szülők is. - tudom meg Bogdán Amandától, a fürdő marketingesétől - "Fürdőnkben gyermekanimáció működik, lefoglalják a gyereket programokkal, így a szülők is tudnak pihenni" - mondja. Ugyanitt egy baba-mama szobát is találnak az egészen kicsi gyerekkel érkezők. A családi étterem is pár lépésre, szóval akár ki sem kell mozdulnunk a fürdőből egész nap, ha úgy döntenénk.

A foglalkozások során igyekeznek megmozgatni a gyerekeket, például lesz aquafitnesz és aquasalsa, csúszdaverseny, mini diszkó, vízi ügyességi vetélkedő, manótorna vagy memóriajáték, minden nap reggel  fél tizenegytől délután 5-ig. (A programok komplex élményfürdő belépővel ingyenesen vehetők igénybe.)

Halloween környékén speciális programokkal készülnek, így lehet majd tököt faragni és töklámpást készíteni (október 29-31 között), a tökkompozíciókat pedig zsüri fogja elbírálni, és persze lesz jelmezkészítés és jelmezverseny is a Szellemirtók parti keretében. Október 31-én a felnőttek is bulizhatnak az élményfürdőben, a Halloween fürdőpartyn Majka & Curtis lesz a sztárvendég. A belépő felnőtteknek: 2490, diákoknak 2190 forintba kerül.

A Vízipók Csodapók Gyermekvilágban az egészséges életmód köré szervezik a programokat, ebben segítnek a Béres Alexandra vezette Neckermann Klub Oázis animátorai. Ők szórakoztató és kreatív programokkal igyekszenek lekötni a gyerekeket, hogy a szülők is levegőhöz jussanak egy kicsit.

Szauna gyerekeknek is

Míg a standard szaunákba általában nem vihetjük be a gyerekeket, itt ők is kipróbálhatják, milyen a meleg fapadon üldögélni. A családi szaunát csak 40-45 fokra fűtik fel - aki csendesebb szaunaélményre vágyik, az inkább válassza a gyerekmentes verziót. Az iskolakezdéssel szimultán érkező náthák és más légúti nyavalyák gyógyítására és megelőzésére is hasznos a sókamra: hogy a gyerekek ne unatkozzanak benne, itt sóhomokozót is találunk, játékokkal. 

Gesztenyefesztivál

Amennyiben kimozdulnánk, Keszthelyen (autóval kb. 45 perc Zalakarostól) Burgonya- és Gesztenye Fesztivált tartanak október 25-én és 26-án a Fő téren. Ha nagyobb fába vágnánk a fejszénket, ne hagyjuk ki a Kis-Balatont, amely Zalakaros szomszédságában fekszik és elsősorban madárvilágáról ismert, remek terep felfedező kirándulásra. További helyi tippjeinket korábbi cikkünkben találja.

Cikkünk a Zalakarosi Fürdő támogatásával készült.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
13 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
13 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.