» MedSpa

Tizenötmilliárdot költhetnek a fővárosi fürdőkre

| | Nem érkezett még hozzászólás
Fejlesztik a Gellértet, a Palatinust, a Dagályt, a csillaghegyi és a pesterzsébeti strandot is. Az összeg nagyobb részét az immár nyereséges fürdővállalat adná, de a főváros is hozzájárul a felújításhoz. Új beléptetőrendszert is kiépítenek.

A tervek szerint mintegy tizenötmilliárd forintot fordítanak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. létesítményeinek felújítására, korszerűsítésére és bővítésére a következő években - mondta Tarlós István főpolgármester hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

A fejlesztéseket a társaság és a főváros saját erejéből kívánja megvalósítani - közölte Tarlós István, hozzátéve: a tervek "reálisak és megalapozottak".

A tervek szerint fejlesztik majd a Szent Gellért Gyógyfürdőt és Uszodát, a Palatinus Strandfürdőt, a Paskál Strandfürdőt, a Dagályt, valamint a csillaghegyi és a pesterzsébeti strandot.

Tarlós István a 2015 és 2020 közötti terveket kifejtve elmondta: két lépcsőben mintegy kétmilliárd forintból fejlesztik majd a Szent Gellért Gyógyfürdőt és Uszodát. Lesznek új medencék, átépítik a kabinos egységeket, ezek eredményeképpen lényegesen kulturáltabb körülmények fogadják majd a látogatókat - közölte.

Téliesítik a Palatinust

Tájékoztatása szerint 2015-ben átépítik és kibővítik a Palatinus strand főépületét, új medencéket építenek, valamint megszűnik a strand idényjellege, ami azt jelenti, hogy az télen is látogatható lesz.

A legnagyobb fejlesztés 2016 után a Dagály strand 3,5 milliárdos fejlesztése lesz. Ebben az esetben az állami is biztosít majd forrást - jegyezte meg Tarlós István.

Elmondta, 1,5 milliárdos fejlesztés elé néz a csillaghegyi strand, továbbá korszerűsítik majd a Paskál és a pesterzsébeti strandot is. Hozzátette: körülbelül 300-400 millió forintból a társaság a létesítményeiben egy új beléptetőrendszert vezet be.

Tarlós István szerint a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-nek "módja lesz mintegy tízmilliárd forintot fordítania" ezekre a fejlesztésekre. A maradék ötmilliárd forinttal kapcsolatban azt mondta, hogy a ciklus során a főváros "közvetlenül részt kíván vállalni a finanszírozásból".

 Van pénzük fejleszteni

 Tarlós István kitért arra, hogy a fővárosi gyógyfürdőknek 2010 előtt 500-900 millió forint körüli volt összesen a veszteségük. Ezzel szemben az idei várható nyereség meghaladja a 400 millió forintot. Most már arra is pénzük van a gyógyfürdőknek, hogy fejlesztésekben gondolkodjanak, mindezt nagy mértékben saját forrásból fedeznék - mondta Tarlós István.

Megjegyezte azt is, hogy talán napokon belül átadják a Rudas fürdő kibővített részét, valamint a jövőbeni fejlesztéseknél uniós forrásokért is küzdeni fognak.

A Rác fürdővel kapcsolatosan kérdésre válaszolva Tarlós István elmondta: az érintett céggel nincs még megegyezés.

"Elképzelhető az, hogy elmegy az ügy a felszámolás irányába" - fogalmazott, hozzátéve, ennek a végeredménye az, hogy a fővárost veszteség nem éri. Közölte, az ügy még nincs lezárva, a fürdő valószínűleg a nem túl távoli jövőben megnyílik majd. Nincs kizárva még a megegyezés se - fűzte hozzá Tarlós István.

Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója közölte: a számítások szerint a tízmilliárd forintot a társaság biztosítja majd a fejlesztésekre, elképzelhető, hogy egymilliárd forint hitel felvesznek majd. Megjegyezte, szerinte nem szorulnak hitelre.

A beléptetőrendszerekkel kapcsolatosan elmondta, hogy 300-400 millió forintba kerül a meglévő rendszerek "újjáélesztése", valamint új eszközök vásárlása.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
4 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.