» MedSpa

Áztassa magát a gyógyturizmus fellegvárában

| | Nem érkezett még hozzászólás
A hévízi Hunguest Hotel Helios szálloda az egyik legrégebbi minősített gyógyszálló Magyarországon. A külföldi nyugdíjasok imádják, a magyarok azonban nem tudják, hogy OEP-támogatással is kúrálhatják magukat a hotelben.

Verőfényes reggel érkezünk meg a hévízi Hunguest Hotel Heliosba, ahol délelőtt 11-kor már nagy a nyüzsgés a lobbyban, csoportok érkeznek és távoznak, vendégek fürdőköntösben várakoznak a gyógytornára, mások elégedetten üldögélnek egy sör mellett a teraszon.

Ma már senki sem kérdőjelezi meg a hévízi gyógyvíz jótékony hatását, hiszen bizonyítottan hatásos reumatikus, mozgásszervi és izületi megbetegedések gyógyításában, és nem csak pillanatnyi javulást eredményezhet, hanem hónapokra elfeledteti a fájdalmas tüneteket.

A gyógy- és wellness szálloda a világhírű gyógytótól 500 méterre fekszik egy domb tetején, és saját kútja biztosítja a fürdő minősített gyógyvízzel való ellátását. Én ahol lehet, megkóstolóm a gyógyvizet: itt a jellegzetes szagtól eltekintve kifejezetten finomnak és selymesnek éreztem a szálloda ivókúrára javasolt vizét.

A szálloda értékesítési vezetője, Rádli Krisztina és marketing munkatársa, Salamon Ágnes vezetnek körbe a hotel hatalmas parkjában, közben elmesélik, hogy a vendégek nagy többsége külföldi és inkább 50 feletti, és hogy a magyarok közül sajnos kevesen tudják, hogy TAJ-kártyával és egy csekély önrész megfizetésével OEP-támogatott hévízi gyógykúra igényelhető náluk.

Pedig mint mesélik, a kezelések igénybevételéhez már reumatológiai beutaló sem szükséges, mivel azt a szálloda alkalmazásában álló reumatológus szakorvosaik is biztosítani tudják.

A kezelések időtartama minimum 6 nap (5 éjszaka) hétfői érkezéssel, de igazából két hét ajánlatos a megfelelő hatás elérésének érdekében, olvasom később a hagyományos hévízi gyógykúra leírásában.

Az OEP-támogatásos gyógykúra tartalmaz gyógyvizes medencefürdőt, iszappakolást, súlyfürdőt, szénsavas fürdőt, orvosi gyógymasszázst, víz alatti vízsugármasszázst (tangentor), subaqualis csoportos tornát és komplex fürdőgyógyászati ellátást. Ezen felül személyenként 2 fizikoterápiás kezelést is kapunk ajándékba, ha a TB által támogatott gyógykúrát vesszük igénybe.

Ahogy az étterembe érünk, látom, hogy a svédasztalon mindenféle piktogramok adnak eligazítást a fogásokra vonatkozóan és megtudom, hogy a szálloda élen jár a lisztérzékenyek életkörülményeinek javításában. Olyannyira, hogy ezt nem is kell előre jelezni, mert mindig van garantáltan gluténmentes étel.  

Természetesen gondolnak a tojás-, szója-, laktóz- és tejfehérje-érzékenyekre is és a diabéteszeseknek külön menüajánlatokat kínálnak. A péksütemények és a fehér és a barna kenyerek is a szálloda cukrászatában készülnek.   

A szálloda vendégei két épület közül választhatnak: a klasszikus hangulatú Anna épület szobái légkondicionáltak erkélyesek, a kastély hotel jellegű Benjámin épület szobái viszont nem. A szobaárak 7 éjszaka foglalása esetén személyenként és éjszakánként 10 900 forintnál kezdődnek.

További információ a „Hévízi kúra OEP támogatással” üdülőprogramról itt.

Cikkünk a Hunguest Hotel Helios támogatásával készült.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
1 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.