Laktanyából wellness szálloda Békéscsabán

Laktanyából wellness szálloda Békéscsabán

Új, háromcsillagos szálloda nyílt Békéscsabán magánbefektetői tőkéből, az orosházi úti volt laktanya helyén. A békéscsabai székhelyű Tappe Szállítási és feldolgozó vállalat a beruházást 560 millió forintból valósította meg, ebből 280 millió forint az Új Széchényi Terv keretéből elnyert vissza nem térítendő EU-támogatás - tájékoztatta a vállalatcsoport ügyvezetője az MTI-t.

Gyurkó Csaba elmondta: az Arcanum Hotelben 15 új munkahely létesült. A szálloda elegáns környezetben, 24 szobával, wellness részleggel, 150 fős étteremmel és többhektáros parkkal várja vendégeit Békéscsaba külvárosában, távol a világ zajától. A befektetői csoport célja a háromcsillagos hotel kialakítása Békéscsabán című projekttel újabb, színvonalas szálláshely kialakítása a térségbe üzleti céllal érkezők és a Románia felé átutazó üzletemberek részére, valamint a Békéscsabát felfedezni vágyóknak. Az utóbbi években jelentősen bővült Békéscsaba és környéke turisztikai kínálata. A térség iránt érdeklődő turistákat 2-3 napos tartalmas időtöltés várja, látogatás Munkácsy szülővárosában, kolbászkóstolás, aktív kikapcsolódás a Körösök völgyében kerékpáron és vízi úton. Az üdülővendégek a szállodai és békéscsabai programokon túl csillagtúrázhatnak Gyulára, Szarvasra, Gyopárosfürdőre, Mezőhegyesre és a határon túli Arad-hegyaljai borvidékre.

A Tappe Szállítási és Feldolgozó vállalat csoport fő profilja a hulladékgazdálkodás, Békés megye meghatározó szolgáltatójának az idegenforgalom új profil. A társaság 2007-ben vásárolta meg a volt Dugovics laktanyát Békéscsabán, amit idegenforgalmi célra hasznosított. A vállalat árbevétele 2013-ban 1,3 milliárd forint volt, az alkalmazottak létszáma 120 fő. A békéscsabai szállodaépítést motiválták a kedvező statisztikai adatok. A városban a vendégéjszakák száma 2008-ban 36 554 volt, 2012-ben 42 722, a vendégek átlagos tartózkodási ideje 1,9 éjszakáról 2,7 éjszakára nőtt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek