» MedSpa

Laktanyából wellness szálloda Békéscsabán

| | Nem érkezett még hozzászólás

Új, háromcsillagos szálloda nyílt Békéscsabán magánbefektetői tőkéből, az orosházi úti volt laktanya helyén. A békéscsabai székhelyű Tappe Szállítási és feldolgozó vállalat a beruházást 560 millió forintból valósította meg, ebből 280 millió forint az Új Széchényi Terv keretéből elnyert vissza nem térítendő EU-támogatás - tájékoztatta a vállalatcsoport ügyvezetője az MTI-t.

    Gyurkó Csaba elmondta: az Arcanum Hotelben 15 új munkahely létesült. A szálloda elegáns környezetben, 24 szobával, wellness részleggel, 150 fős étteremmel és többhektáros parkkal várja vendégeit Békéscsaba külvárosában, távol a világ zajától. A befektetői csoport célja a háromcsillagos hotel kialakítása Békéscsabán című projekttel újabb, színvonalas szálláshely kialakítása a térségbe üzleti céllal érkezők és a Románia felé átutazó üzletemberek részére, valamint a Békéscsabát felfedezni vágyóknak. Az utóbbi években jelentősen bővült Békéscsaba és környéke turisztikai kínálata. A térség iránt érdeklődő turistákat 2-3 napos tartalmas időtöltés várja, látogatás Munkácsy szülővárosában, kolbászkóstolás, aktív kikapcsolódás a Körösök völgyében kerékpáron és vízi úton. Az üdülővendégek a szállodai és békéscsabai programokon túl csillagtúrázhatnak Gyulára, Szarvasra, Gyopárosfürdőre, Mezőhegyesre és a határon túli Arad-hegyaljai borvidékre.

    A Tappe Szállítási és Feldolgozó vállalat csoport fő profilja a hulladékgazdálkodás, Békés megye meghatározó szolgáltatójának az idegenforgalom  új profil. A társaság 2007-ben vásárolta meg a volt Dugovics laktanyát Békéscsabán, amit idegenforgalmi célra hasznosított. A vállalat árbevétele 2013-ban 1,3 milliárd forint volt, az alkalmazottak létszáma 120 fő. A békéscsabai szállodaépítést motiválták a kedvező statisztikai adatok. A városban a vendégéjszakák száma 2008-ban 36 554 volt, 2012-ben 42 722, a vendégek átlagos tartózkodási ideje 1,9 éjszakáról 2,7 éjszakára nőtt.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
1 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.