» MedSpa

Négycsillagos termál hotelt adtak át Tiszakécskén

| | Nem érkezett még hozzászólás
A Barack Thermál Hotel & Spa a termálfürdő mellé épült, 50 szobája között van jacuzzis lakosztály is. Információink szerint az amerikai elnökkel csak véletlen a névhasonlóság.

Barack Thermál Hotel & Spa néven a Dél-Alföld legújabb, egyben Tiszakécske első szállodáját adták át szerdán a Bács-Kiskun megyei városban lévő termálfürdő új létesítményeként.

Fotó: Barack Hotel

Az Új Széchenyi Terv Dél-Alföld Regionális Operatív Programja keretében elkészült, egymilliárd forintot meghaladó beruházás 70 százalékos intenzitású, 705 millió forintos európai uniós támogatást élvezett, a többit önerőből teremtették elő.

Kovács Ernő, Tiszakécske fideszes polgármestere kiemelte: a szálloda elkészültével tovább bővült a településen lévő szolgáltatók kínálata az idelátogatók számára. A városnak két termálfürdője és egy holtág lévén "két Tiszája" van, a víz jelentette vonzerőre a jövőben még jobban kívánnak alapozni - tette hozzá.

Szabó Éva, a termálfürdő egyik tulajdonosa, fejlesztésekért felelős vezetője elmondta: a szálloda építése a sikeres pályázat nyomán 2013 őszén kezdődött el. A 3000 négyzetméter alapterületű, kétemeletes épületben 50 szobát alakítottak ki, ezek között leválasztott hálórészű családi szobák, valamint infraszaunával, masszázskáddal és jacuzzival felszerelt lakosztályok is vannak. A hotel 80-100 fős étteremmel, 150 személyes konferenciateremmel rendelkezik. Egészségügyi szolgáltató részlegében újdonságként érszűkületes betegek gyógyítását is végzik majd. A szállodában 30 új munkahely létesült.

A Szabó család 1984-ben még csak a vendéglátó egységet üzemeltette, később az egész fürdő az irányításuk alatt működött, majd a megvásárlását követően, 1999-ben a család tulajdonába került a szomszédos kempinggel együtt. Azóta több fejlesztést hajtottak végre, ezt megelőzően 2011-ben - szintén európai uniós támogatással - a termálfürdő központi medencéjének épületét bővítették, az új medencék kialakítása mellett a már meglévők egy része átalakult, valamint új wellness- és gyógyászati szolgáltatásokat indítottak.

A termálfürdő vize több mint 1300 méter mélyből nyert, 52 Celsius fokos gyógyvíz, amely nem csak a reumatikus és ízületi bántalmak ellen hasznos. A magas fluorid- és nátrium-hidrogén-karbonát tartalmú termálvíz egyes nőgyógyászati betegségekre is hatásos, sőt ivókúraszerűen alkalmazva gyomorsavtúltengés ellen is segítséget nyújt.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.