Budapesten van Közép-Európa második legjobb szállodája a Condé Nast szerint

Budapesten van Közép-Európa második legjobb szállodája a Condé Nast szerint

A világ egyik vezető turisztikai lapja, a Condé Nast Traveler minden évben elkészíti a legjobb szállodák toplistáját. Az Aria Hotel Budapest a régió legjobbjai között eddig mindig a csúcson szerepelt: tavalyi első helyezése után az idén egy ezüstérmet is bezsebelt; az idei aranyérmes egy bécsi szálloda lett. A Condé Nast Traveler listavezető helyein szerepelni azért is hatalmas elismerés, mert a döntést maguk az utazók hozták meg saját utazási élményeik alapján. Idén is több, mint 300 ezer olvasó töltötte ki az értékelést.

Galéria: Európa ezüstérmese: Aria Hotel BudapestFotó: Darabos Gyorgy / The Library Hotel Collection

 A 49 szobás budapesti Aria Hotel különlegessége, hogy a belépő vendéget a Közép-Európára jellemző karakter mellett zenei inspiráció is fogadja. A hotel- és étteremdizájnerek Oscarját is elnyerő Varró Zoltán belsőépítész tervei alapján készült budapesti szálloda szobái között nincs két egyforma: az épület kortárs, jazz, opera és komolyzene által inspirált négy szárnyában olyan híres zeneszerzőknek és zenei legendáknak szentelt egyedi szobák találhatók, mint Csajkovszkij vagy a Rolling Stones.

A hotelnek zenei igazgatója is van, aki kimagasló művészekkel dolgozik együtt, hogy a hazai zenei életbe még szorosabban bekapcsolódjon. Ebben jelenleg Rúzsa Magdolna és Rost Andrea tiszteletbeli kurátorok segítenek. Az Aria Hotel Budapest egyedülálló panorámával és egyedi adottságú tetőterasszal rendelkezik. Az egész fővárosra, valamint a Bazilika kupolájára is kilátást nyújt a High Note SkyBar. A hotelben található, Európa legjobbjának választott Harmony Spa nagyköveti pozícióját pedig Mihalik Enikő vállalta, melyet a hazai közönség számára is nyitott, napijeggyel is látogatható spa nemrég jelentett be.

Galéria: Európa ezüstérmese: Aria Hotel BudapestFotó: The Library Hotel Collection

 A Condé Nast Traveler Readers' Choice Awards régiós ezüstérme egy éven belül már az Aria Hotel Budapest harmadik rangos elismerése. Januárban a TripAdvisor Travelers' Choice Awards-on a Világ Legjobb Szállodája címet söpörte be a legnagyobb utazási oldal látogatóinak értékelései alapján. Az utazási szektor egyik világvezető elemzője, a ReviewPro pedig a világ hatodik legjobb luxusszállodájának választotta a budapesti Aria Hotelt 2,7 millió vendégértékelés elemzése alapján, míg az Ariat üzemeltető hotelcsoport, a Library Hotel Collection a világ elsőszámú kis luxusbrandje címet érdemelte ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek