» Közel

Veszprémben Kis herceg lehet a hétvégén nyíló interaktív kiállításon

| | Nem érkezett még hozzászólás

Utcatárlat, tárlatvezetés, folyóirat-bemutató és új kiállítások várják ősszel az érdeklődőket a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum szervezésében – írja az MTI.

Fotó: Laczkó Dezső Múzeum / Facebook

Az idei múzeumi ősz egyik érdekességének ígérkezik október 14-én, a Balatonról írt versek illusztrációit bemutató utcatárlat, mely egy 1967-ben készült grafikai sorozat darabjait vonultatja fel. Többek között Borsos Miklós, Udvardi Erzsébet és Szász Endre alkotásai láthatók a kiállításon. Szeptember 29-én, pénteken nyitják meg Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című műve alapján megrendezett interaktív kiállítást, amely a szegedi Móra Ferenc Múzeum vendégkiállítása. Ez a Bolygón innen, Földön túl című, március 4-éig látható tárlat, melynek díszletében gyermek és felnőtt egyaránt végigjárhatja a történet mozzanatait.

Kondor Béla műveiből nyílik kiállítás október 19-én Ez vagyok, ez a formám - Kondor Béla, a grafikus címmel. A rézkarcok, litográfiák, monotípiák mellett olyan egyedi rajzok és festmények is szerepelnek majd a december 30-ig látható tárlaton, melyeket az 1984-ben rendezett nagy gyűjteményes kiállítás óta nem láthatott a közönség.

Az intézmény csatlakozik a magyar festészet napjához is: október 18-án tárlatvezetéssel és alkotóműhellyel várja az érdeklődőket a tanulmányi raktárban, ahol festményekkel, grafikákkal, szobrokkal, üveg- és fotógyűjteménnyel ismerkedhetnek és elkészíthetik saját palettafestményüket is. November elején mutatják be a múzeum első online folyóiratát. A tudományos ismeretterjesztő magazin elindításával minél szélesebb kör számára szeretnék hozzáférhetővé tenni a múzeumi gyűjteményeket, kutatásokat - hangsúlyozta az igazgató.

Fotó: Laczkó Dezső Múzeum / Facebook

A tanulmányi raktár udvarán helyt adnak majd egy olyan rendezvénynek, amely nem megszokott a múzeumok szomszédságában: egy helikopter működését lehet megismerni, a járműbe bele lehet majd ülni. Második alkalommal szervezik meg a Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozót október 11. és 15. között, október 24-én pedig szaktárlatvezetéssel várják az érdeklődőket a Szent László emlékezete című kiállításon.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
7 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
16 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
30 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.