» Közel

Kulturális fesztivál kezdődik szerdán Szegeden

| | Nem érkezett még hozzászólás

Öt hét, hatvanöt helyszín, csaknem háromszáz program. Kiállítások, koncertek és színházi előadások egész sora várja a nézőket októberben Szegeden, az Őszi Kulturális Fesztiválon.

A több mint egy hónapig tartó rendezvénysorozatot a szegedi egyetem szervezi. Célja, hogy az campuson működő művészeti csoportok mellett neves előadó- és alkotóművészek is bemutatkozhassanak Szeged közönsége előtt. A programsorozatot évről-évre úgy állítják össze, hogy lehetőség szerint minél szélesebb kultúrkörből merítsenek, és minden korosztály, érdeklődési kör találjon benne kedvére valót.

Már a fesztivál megnyitója előtt, hétfőn folytatódik például a Vers Délben. Az SZTE Rektori Hivatal épülete előtt, a Szent-Györgyi Albert szobornál minden nap délben egy egyetemi polgár - hallgató, oktató, dolgozó - vagy egy szegedi lakos előadhatja egyik kedves versét. A sorban az elsők a Huckleberry Guys zenekar tagjai lesznek - írja az MTI.

Az egyetem Rektori Épületének aulájában Szentgyörgyi Anna és Datki Zsolt László fotókiállítása látható hétfőtől. Nagy Károly festő- és grafikusművész alkotásait október 9-től a József Attila Központban mutatják be, Ale Ildikó képzőművész tárlata pedig - Változó állandó 50 címmel - a hónap második felében nyílik a Rektori Épületben.

Fotó: Wikipedia

A zene régóta hangsúlyos helyet kap a rendezvénysorozaton. Mások mellett Fülei Balázs, Benedekfi István és Klebniczki György zongora-, Benedekfi Zoltán és S. Dobos Márta hegedű-, valamint Pólus László gordonkaművész és a Victoria Kamarakórus lesz a fesztivál vendége. Szegeden lép föl a Pumpkins Trió, a Muzsikás együttes, a Gayer Mátyás - Hofecker Mátyás Duó, a Zűrös Banda és Meszecsinka Duó. A zenét és az irodalmat ötvözi Szilasi László és Dj Kő Kész regény 2.0 című estje.

Szintén fontos eleme a fesztiválnak a színházi nyílt nap, amelynek keretében színpadra lép a következő hetekben Szalai Kriszta egy hajléktalan nő sorsát bemutató darabjával és Havas Judit Szabó Magda Az ajtó című monodrámájával.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
7 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
16 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
30 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.