Kulturális fesztivál kezdődik szerdán Szegeden

Kulturális fesztivál kezdődik szerdán Szegeden.

Öt hét, hatvanöt helyszín, csaknem háromszáz program. Kiállítások, koncertek és színházi előadások egész sora várja a nézőket októberben Szegeden, az Őszi Kulturális Fesztiválon.

A több mint egy hónapig tartó rendezvénysorozatot a szegedi egyetem szervezi. Célja, hogy az campuson működő művészeti csoportok mellett neves előadó- és alkotóművészek is bemutatkozhassanak Szeged közönsége előtt. A programsorozatot évről-évre úgy állítják össze, hogy lehetőség szerint minél szélesebb kultúrkörből merítsenek, és minden korosztály, érdeklődési kör találjon benne kedvére valót.

Már a fesztivál megnyitója előtt, hétfőn folytatódik például a Vers Délben. Az SZTE Rektori Hivatal épülete előtt, a Szent-Györgyi Albert szobornál minden nap délben egy egyetemi polgár - hallgató, oktató, dolgozó - vagy egy szegedi lakos előadhatja egyik kedves versét. A sorban az elsők a Huckleberry Guys zenekar tagjai lesznek - írja az MTI.

Az egyetem Rektori Épületének aulájában Szentgyörgyi Anna és Datki Zsolt László fotókiállítása látható hétfőtől. Nagy Károly festő- és grafikusművész alkotásait október 9-től a József Attila Központban mutatják be, Ale Ildikó képzőművész tárlata pedig - Változó állandó 50 címmel - a hónap második felében nyílik a Rektori Épületben.

Fotó: Wikipedia

A zene régóta hangsúlyos helyet kap a rendezvénysorozaton. Mások mellett Fülei Balázs, Benedekfi István és Klebniczki György zongora-, Benedekfi Zoltán és S. Dobos Márta hegedű-, valamint Pólus László gordonkaművész és a Victoria Kamarakórus lesz a fesztivál vendége. Szegeden lép föl a Pumpkins Trió, a Muzsikás együttes, a Gayer Mátyás - Hofecker Mátyás Duó, a Zűrös Banda és Meszecsinka Duó. A zenét és az irodalmat ötvözi Szilasi László és Dj Kő Kész regény 2.0 című estje.

Szintén fontos eleme a fesztiválnak a színházi nyílt nap, amelynek keretében színpadra lép a következő hetekben Szalai Kriszta egy hajléktalan nő sorsát bemutató darabjával és Havas Judit Szabó Magda Az ajtó című monodrámájával.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek