Sarkvidéki birodalmat rendeznek be a Vajdahunyadvárban

Sarkvidéki birodalmat rendeznek be a Vajdahunyadvárban

Fagyos fuvallat ostromolja a Jégtorony zordon falait, didergő csúcsa kék ködfelhőbe vész. Roppant jégtábla koccan, marcona hótigris fürkészi a hófödte tájat éberen. Borzong a szikrázó láthatár, fényes zsákmányát őrzi a jég, a fürge szánkó halk suhanással célba ér - ezekkel a sorokkal csábítja látogatóit a legújabb őszi kiállítás a Városligetben, amely szombaton nyitja meg kapuit. A Varázskastély, az Éjszakai nyomozás és a Bűvös óceán című titkos tengeri küldetés után ugyanis egy új interaktív kiállítás nyílik a Vajdahunyadvárban, amelyben egy képzeletbeli sarkvidéki utazásra és kincskeresésre hívják a látogatókat.

Fotó: Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár

 

A Jégtorony titka című, látványosnak ígérkező tárlat résztvevői megismerhetik a jégvilágot, miközben megtévesztő feladványok és kreatív akadályok teszik próbára bátorságukat és ügyességüket.

A kincskereső kaland során a résztvevők bebarangolják a jég és fagy birodalmát, de közben a Jégtorony leleményes ura különböző trükkökkel igyekszik összezavarni elméjüket és érzékeiket. Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, amellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a kincshez.

A több mint 1000 négyzetméteren berendezett kiállítás és játék új látványvilággal és számos felfedezni valóval várja a látogatókat november 5-ig, hétfő kivételével minden nap 10-től 17 óráig. A belépőért felnőtteknek 1750, gyerekeknek 14 éves korig 1550 forintot kell fizetni. A játékkal egybekötött kiállításról bővebben itt olvashatnak.

Fotó: Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek