» Közel

Sarkvidéki birodalmat rendeznek be a Vajdahunyadvárban

| | Nem érkezett még hozzászólás

Fagyos fuvallat ostromolja a Jégtorony zordon falait, didergő csúcsa kék ködfelhőbe vész. Roppant jégtábla koccan, marcona hótigris fürkészi a hófödte tájat éberen. Borzong a szikrázó láthatár, fényes zsákmányát őrzi a jég, a fürge szánkó halk suhanással célba ér - ezekkel a sorokkal csábítja látogatóit a legújabb őszi kiállítás a Városligetben, amely szombaton nyitja meg kapuit. A Varázskastély, az Éjszakai nyomozás és a Bűvös óceán című titkos tengeri küldetés után ugyanis egy új interaktív kiállítás nyílik a Vajdahunyadvárban, amelyben egy képzeletbeli sarkvidéki utazásra és kincskeresésre hívják a látogatókat.

Fotó: Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár

A Jégtorony titka című, látványosnak ígérkező tárlat résztvevői megismerhetik a jégvilágot, miközben megtévesztő feladványok és kreatív akadályok teszik próbára bátorságukat és ügyességüket.

A kincskereső kaland során a résztvevők bebarangolják a jég és fagy birodalmát, de közben a Jégtorony leleményes ura különböző trükkökkel igyekszik összezavarni elméjüket és érzékeiket. Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, amellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a kincshez.

A több mint 1000 négyzetméteren berendezett kiállítás és játék új látványvilággal és számos felfedezni valóval várja a látogatókat november 5-ig, hétfő kivételével minden nap 10-től 17 óráig. A belépőért felnőtteknek 1750, gyerekeknek 14 éves korig 1550 forintot kell fizetni. A játékkal egybekötött kiállításról bővebben itt olvashatnak.

Fotó: Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár
Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Advent Németországban Ahol ízlelőbimbóinkat a karácsonyi sütemények, a forralt bor és a helyi specialitások kényeztetik.

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.